Το κρουαζιερόπλοιο «Anthem of the Seas» της εταιρείας Royal Caribbean έπεσε σε κακοκαιρία στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και ο καπετάνιος πήρε την απόφαση να αλλάξει πορεία και να γυρίσει πίσω στο Νιούαρκ.

«Η απόφαση ελήφθη για την άνεση των φιλοξενούμενων λόγω της πρόγνωσης καιρού. Αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία και όσα πέρασαν ήδη», ανέφερε στο Twitter η εταιρεία, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την υπομονή και τη συνεργασία των επιβατών, ζητώντας συγγνώμη.

Η εταιρεία προσέφερε πλήρη αποζημίωση στους επιβάτες και έκπτωση 50% στην επόμενη κρουαζιέρα τους.

Οι ταξιδιώτες εξέφρασαν την οργή τους επειδή ήταν γνωστή η πρόγνωση του καιρού και παρόλα αυτά η κρουαζιέρα ξεκίνησε κανονικά.

Το κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε μεγάλα κύματα που προκαλούσαν κλίση ακόμα και 45 μοιρών. Βρέθηκε αντιμέτωπο με θυελλώδεις ανέμους και τρικυμία ενώ κατευθυνόταν από το Νιου Τζέρσι στη Φλόριντα και τις Μπαχάμες, σε ταξίδι μιας εβδομάδας.

Στους επιβάτες ζητήθηκε να μείνουν στις καμπίνες τους ενώ τα έπιπλα στα σαλόνια του πλοίου έπεφταν από τον ένα τοίχο στον άλλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Royal Caribbean τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν μέσα στο πλοίο δεν επηρέασαν το αξιόπλοό του.

«Ήταν η πιο τρομακτική στιγμή στη ζωή μου», ανέφερε μία από τους επιβάτες. «Ανησυχούσα για την οικογένειά μου, τρέξαμε στις καμπίνες μας, προετοιμαζόμουν για το χειρότερο», εξομολογήθηκε ένας άλλος.

caribbean1 caribbean2 caribbean3 caribbean4 caribbean5 caribbean6 caribbean7 caribbean8