Μια λεοπάρδαλη εισέβαλε στην αυλή ενός σχολείου στην πόλη Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας και τραυμάτισε ελαφρά 5 ανθρώπους.

Στις φωτογραφίες από το επεισόδιο διακρίνεται το ζώο να τριγυρνάει στον χώρο και κατόπιν να τα βάζει με τους δασοφύλακες, έναν ακτιβιστή για την προστασία των άγριων ζώων. και άλλους που είχαν πλησιάσει πάρα πολύ κοντά του. Σε μια φωτογραφία, η λεοπάρδαλη επιτίθεται σε έναν άνδρα που είναι πεσμένος στο έδαφος και προσπαθεί να καλυφθεί με τα χέρια του. Το ζώο δάγκωσε επίσης στα πόδια έναν άλλο άνδρα.

Το σχολείο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και δεν υπήρχαν μαθητές μέσα.

Ο Ραβί Ραλφ, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας χλωρίδας και πανίδας του Καρνατάκα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χρειάστηκαν 4 ώρες μέχρι η ομάδα να ακινητοποιήσει τη λεοπάρδαλη και να την βάλει σε κλουβί. «Παγιδεύτηκε σε ένα δωμάτιο και της έριξαν μια δόση ηρεμιστικού μέσω της θύρας εξαερισμού», διευκρίνισε.

Το ζώο, που μάλλον έφτασε στην περιοχή από ένα κοντινό δάσος, μπήκε πιθανότατα στο σχολείο πηδώντας έναν τοίχο της αυλής.

Η λεοπάρδαλη μεταφέρθηκε αρχικά στον ζωολογικό κήπο Μπανεργκάτα της Μπανγκαλόρ προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις από τους κτηνιάτρους και κατόπιν θα αφεθεί ελεύθερη στο δάσος.

Κάθε χρόνο στην Ινδία χιλιάδες άνθρωποι δέχονται επιθέσεις από τίγρεις, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες ή ερπετά. Οι ακτιβιστές για την προστασία των φυσικών πόρων πιστεύουν ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος των άγριων ζώων, ιδίως των δασών που περιβάλλουν τα αστικά κέντρα, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτά τα επεισόδια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση της λεοπάρδαλης…leopard2leopard1 leopard3leopard5 leopard4 leopard6 leopard8 leopard9