Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως συνέλαβε επτά μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων, οι οποίοι σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στην περιοχή Σβερντιόφσκ.

Στην ομάδα των συλληφθέντων περιλαμβάνονται Ρώσοι υπήκοοι και πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της η FSB, η οποία ανέφερε πως απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της ομάδας για τρομοκρατία και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η FSB ανέφερε πως ανακάλυψε ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών στη διάρκεια ερευνών στα σπίτια υπόπτων και βρήκε πυροκροτητές, όπλα, χειροβομβίδες και εξτρεμιστικό έντυπο υλικό.

«Αποδείχθηκε πως μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να φύγουν για τη Συρία προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτική δράση στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε η FSB.

Επικεφαλής της ομάδας αυτής ήταν ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος είχε φθάσει από την Τουρκία, ανέφερε η FSB, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.