Είναι τυχερή που ζει η μικρή Sophie Skill από τη Βρετανία, καθώς κατάπιε μια μπαταρία κι αυτό παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή.

Τα οξέα της μπαταρίας της προκάλεσαν πολύ μεγάλη ζημιά με αποτέλεσμα η 2χρονη να μείνει έξι ημέρες σε μηχανική υποστήριξη ζωής ύστερα από επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Ακολούθησαν μήνες ανάρρωσης στο νοσοκομείο.

kasdals2

Όλα άρχισαν όταν η Sophie κατάπιε μια μικροσκοπική μπαταρία λιθίου ενώ έπαιζε στο σπίτι της. Η μητέρα της, Clare, την άκουσε ξαφνικά να κλαίει. «Έκλαιγε υπερβολικά, όπως δεν την είχα ξανακούσει ποτέ, και κρατούσε το πίσω μέρος του λαιμού της», περιγράφει στη Daily Mail, «κατάλαβα πως είχε καταπιεί κάτι».

Τη μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι ακτινογραφίες έδειξαν πως είχε καταπιεί μια μικρή μπαταρία. Δύο ώρες αργότερα, το κοριτσάκι βρισκόταν ήδη στο χειρουργείο.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τη μπαταρία από τον οισοφάγο της μικρής αλλά η περιοχή είχε πρηστεί κι έτσι δεν μπόρεσαν αμέσως να εντοπίσουν την τρύπα που είχε προκαλέσει το περιεχόμενο της μπαταρίας.

Ύστερα από 24 ώρες, έγινε προφανές πως το κοριτσάκι δεν ανέρρωνε όπως αναμενόταν. Νέες εξετάσεις και ακτινογραφίες αποκάλυψαν την τρύπα στο λαιμό της και τη λοίμωξη.

Οι γιατροί ανακάλυψαν πως τα οξέα είχαν κάψει και τον πνεύμονά της.

kasdals1

Η Sophie μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου συνδέθηκε με αναπνευστήρα. «Τρομοκρατήθηκα, σκεφτόμουν το χειρότερο», εξομολογείται η μητέρα της, «μια εβδομάδα αργότερα η τρύπα δεν επουλωνόταν αλλά μεγάλωνε επειδή το οξύ εξακολουθούσε να διαλύει τον οισοφάγο της».

Η 2χρονη βρέθηκε και πάλι στο χειρουργείο όπου αφαιρέθηκαν υγρά από το σώμα της και ιστός από τα πλευρά της τοποθετήθηκε στην τρύπα για να συμβάλει στην επούλωσή της.

Στη συνέχεια η Sophie συνδέθηκε με μηχανική υποστήριξη για έξι μέρες.

Η περιπέτεια της Sophie άρχισε τον Ιούλιο και εξιτήριο πήρε οριστικά τον Σεπτέμβριο. Πλέον πρέπει να παίρνει ένα ειδικό χάπι κάθε μέρα αλλά δεν έχει υποστεί άλλες μακροχρόνιες βλάβες.

kasdals3