Η Kimi Werner είναι μια γυναίκα που δεν συναντά κανείς συχνά. Η 35χρονη από τη Χαβάη ξεχωρίζει για τις ικανότητές της στο υποβρύχιο ψάρεμα στο οποίο δεν χρησιμοποιεί ποτέ ψαροτούφεκο. Η Werner μπορεί να κρατήσει την αναπνοή της μέχρι και 4 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό, ενώ κυνηγάει τα ζώα κάτω από τα κύματα μόνο με ένα δόρυ και ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το μεγαλύτερο ψάρι που έχει πιάσει είναι ένας κιτρινόπτερος τόνος 72 κιλών στη Χαβάη, ενώ όπως λέει τρώγοντας τα θαλασσινά που πιάνει η ίδια διατηρεί τη φυσική της κατάσταση και ένα υγιές σώμα. Η ίδια λέει ότι έχουμε απομακρυνθεί πολύ από την πηγή της τροφής μας.

«Κολυμπάω στον ωκεανό, κρατώ την αναπνοή μου και βουτώ στο βυθό», αναφέρει και περιγράφει πώς σκοτώνει τα ζώα που κυνηγάει, όχι από χόμπι, αλλά για να τα καταναλώσει: Τα πλησιάζει, τα χτυπά με το δόρυ και τα τραυματίζει με το μαχαίρι στο κεφάλι για να μην τα βασανίζει -όπως λέει- περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Επίσης σκοτώνει τα χταπόδια με τα δόντια της, για να μην διαφύγουν την ώρα που τα έχει πιάσει και τα ανεβάζει στην επιφάνεια της θάλασσας. «Δαγκώνεις το κεφάλι τους και τα σκοτώνεις ακαριαία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παραδέχεται βέβαια ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να κυνηγάς κάτω από το νερό και έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα όταν πήγε να πιάσει ένα μεγάλο χταπόδι και εκείνο είχε τόσο μεγάλα πλοκάμια που τα τύλιξε γύρω από το σώμα της.

Μιλώντας για το κυνήγι αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όταν κυνηγάς το δικό σου φαγητό μπορείς να το εκτιμήσεις πραγματικά πολύ περισσότερο. Οι καταδύσεις και ο τρόπος ζωής μου με κρατούν υγιή». Η ίδια επιμένει ότι ο καθένας μπορεί να έρθει «πιο κοντά» με το φαγητό του, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Προσθέτει ότι πλέον όλοι παίρνουμε το φαγητό σε έτοιμες συσκευασίες και δεν μας νοιάζει πώς ήταν πριν καταλήξει στο πιάτο μας. Το σίγουρο είναι πώς η Werner δεν είναι μια κλασική γυναίκα, ούτε μια απλή κυνηγός…

ksaj10

ksaj01 ksaj02 ksaj03 ksaj04 ksaj05 ksaj06 ksaj07 ksaj08 ksaj09 ksaj11 ksaj12 ksaj13 ksaj14 ksaj15 ksaj16 ksaj18