Είναι γνωστό πως οι κυβερνήσεις της οικουμένης συνηθίζουν να σκαρώνουν απίστευτα σχέδια για να κάμψουν τον εχθρό ή να πάρουν κεφάλι στον λυσσαλέο ανταγωνισμό της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας.

Μιλάμε για εξωφρενικά πλάνα φυσικά που κάνουν τις θεωρίες συνωμοσίας να κρύβονται στις σπηλιές τους από ντροπή, καθώς σπανίως ο συγγραφικός νους μπορεί να πλησιάσει τη σκοτεινή τρέλα των κυβερνώντων.

Και δεν θα κάνουμε καν λόγο για σχέδια που έμειναν στα χαρτιά ή απορρίφθηκαν, αλλά για πραγματικές επιχειρήσεις που προτάθηκαν και επιχειρήθηκαν τελικά…

Η Ιαπωνία προσπάθησε να κάψει τις ΗΠΑ με διηπειρωτικά πύρινα αερόστατα

ppllootskkgsfnrrefdes1

Λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ιάπωνες επιστήμονες χρησιμοποίησαν αερόστατα για τον καθορισμό των αέριων ρευμάτων του Ειρηνικού Ωκεανού, όταν και ανακάλυψαν ένα ρεύμα που διέτρεχε όλο τον ωκεανό σε υψόμετρο εννιά χιλιομέτρων. Λίγο αργότερα λοιπόν που η Ιαπωνία θα μπλεκόταν στον πόλεμο με τους Αμερικανούς, σκέφτηκαν τώρα να μετατρέψουν το αέριο ρεύμα σε όπλο μαζικής καταστροφής!

Εκτοξεύοντας αερόστατα γεμάτα εύφλεκτες ύλες και εμπρηστικούς μηχανισμούς, οι Ιάπωνες θέλησαν να φέρουν την πύρινη κόλαση στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, κατακαίγοντας τεράστιες δασικές εκτάσεις και κουτσουρεύοντας έτσι την πολεμική μηχανή του εχθρού. Ξεκινώντας από τα τέλη του 1944, οι Ιάπωνες εκτόξευσαν πράγματι χιλιάδες τέτοια μπαλόνια από τα ανατολικά της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και εκατοντάδες από αυτά έφτασαν σε αμερικανικό έδαφος, καθώς οι υπολογισμοί τους αποδείχθηκαν σωστοί.

Αν και σε σχέση με τις υπέρμετρες φιλοδοξίες των Ιαπώνων για μετατροπή των ΗΠΑ σε καμένη γη, το τελικό αποτέλεσμα ήταν περιορισμένο. Αρκετοί αμερικανοί πολίτες έχασαν πάντως τη ζωή τους από τις ουράνιες πύρινες γλώσσες και οι ηγέτες των ΗΠΑ ανησυχούσαν τώρα για ενδεχόμενο μαζικό πανικό του πληθυσμού από την αθέμιτη αυτή στρατηγική. Κι έτσι έκαναν τα πάντα για να μείνει κρυφό το γεγονός, την ίδια ώρα που έψαχναν λυσσαλέα να βομβαρδίσουν τις εγκαταστάσεις των αερόστατων για να σταματήσει η εναέρια φωτιά. Όπως και συνέβη τελικά και οι Ιάπωνες έψαχναν τώρα άλλα μέσα πολέμου…

Η Αμερική ήθελε να ξετρυπώσει τους Βιετκόνγκ από τη ζούγκλα με ζιζανιοκτόνα

ppllootskkgsfnrrefdes2

Η αμερικανική πολεμική μηχανή, απογοητευμένη από την αμίμητη ικανότητα των βιετναμέζων μαχητών να κρύβονται στις τροπικές ζούγκλες και να διεξάγουν ανταρτοπόλεμο, αποφάσισε να τους ξετρυπώσει αποψιλώνοντας τα δάση της χώρας με χημικά! Χωρίς δέντρα, σκέφτηκαν οι στρατιωτικοί επιτελείς, δεν θα είχαν πού να κρυφτούν, γι’ αυτό και έβαλαν σκοπό να απογυμνώσουν το Βιετνάμ από την πυκνή του βλάστηση.

Η επιχείρηση κράτησε από το 1962 ως το 1971 και περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τόνοι τοξικών χημικών ψεκάστηκαν στο Βιετνάμ κάτω από το σύνθημα της διάσωσης των δασών από την πολεμική καταστροφή! Παρά τους εκτεταμένους αεροψεκασμούς όμως, η επιχείρηση στέφθηκε από μερική επιτυχία, καθώς οι περισσότερες βάσεις των Βιετκόνγκ στη ζούγκλα δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ…

Οι Ναζί αποπειράθηκαν να φτιάξουν ένα φρούριο με υπερόπλα

ppllootskkgsfnrrefdes3

Θυμάστε το τσιμεντένιο φρούριο στο οποίο επιτίθεται ο Κάπτεν Αμέρικα στον «Πρώτο Εκδικητή» (2011); Ε, οι Ναζί έφτιαξαν μια αντίστοιχη υπόγεια εγκατάσταση στη Βόρεια Γαλλία, την οποία θα χρησιμοποιούσαν για να ισοπεδώσουν το Λονδίνο με τους πυραύλους V2. Η βάση «Ο Θόλος» κατασκευάστηκε πράγματι το 1944, αν και βομβαρδίστηκε ευτυχώς πριν λειτουργήσει. Το εξωτερικό κέλυφος παραμένει βέβαια όρθιο ακόμα και σήμερα, με τον τσιμεντένιο τρούλο να ξεπροβάλει από τον λόφο και να δείχνει τα τρομακτικά δόντια της εγκατάστασης.

Η βάση θα ήταν το τελικό στάδιο συναρμολόγησης αλλά και εκτόξευσης των διαβόητων V2, με τους ναζί επιστήμονες να επιβλέπουν την όλη επιχείρηση ισοπέδωσης της Βρετανίας από τον θωρακισμένο πύργο τους. Οι Σύμμαχοι πληροφορήθηκαν βέβαια για την απόρρητη επιχείρηση και επιτέθηκαν με ό,τι είχαν στη βάση ήδη από το στάδιο της κατασκευής της. Κι έτσι τη βομβάρδισαν συστηματικά και την έκαναν πίτα μέχρι να αναγκαστούν οι Ναζί να την εγκαταλείψουν οριστικά…

Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τον καιρό του Βιετνάμ

ppllootskkgsfnrrefdes4

Και τι δεν έκαναν οι ΗΠΑ για να κερδίσουν τον Πόλεμο του Βιετνάμ! Πέρα από τα ζιζανιοκτόνα στους Βιετκόνγκ και τις μόνιμες βλάβες που άφησαν στα έμβρυα, οι Αμερικανοί αποπειράθηκαν να αλλάξουν το μικροκλίμα της περιοχής προς όφελός τους. Και δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, καθώς η εν λόγω επιχείρηση έτρεξε από το 1967-1972 και άλλαξε μάλιστα πολλά κωδικά ονόματα, ώστε να παραμείνει όσο πιο μυστική γινόταν.

Το αμερικανικό σχέδιο ήταν απλό, καθώς έψαχνε να «σπείρει» τα σύννεφα βροχής των μουσώνων με ιωδιούχο άργυρο και να παρατείνει έτσι την περίοδο των βροχών του Βορείου Βιετνάμ, πνίγοντας τα πάντα στο νερό! Το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η καταστροφή των γραμμών ανεφοδιασμού των Βιετκόνγκ σε βουνά και ζούγκλες, αλλά και η καταστροφή των βάσεών τους μέσω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Η απόρρητη επιχείρηση δεν λειτούργησε ωστόσο τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι Αμερικανοί, καθώς ο χειρισμός του καιρού μόνο εύκολος δεν είναι. Και όταν κάποια στιγμή το ζοφερό πλάνο αποκαλύφθηκε, ήταν τέτοια η κατακραυγή του δυτικού κόσμου που ο ΟΗΕ αναγκάστηκε να επικυρώσει εσπευσμένα συνθήκη που απαγόρευε ρητά καιρικές τροποποιήσεις ως μέθοδο πολέμου…

Οι Ισραηλινοί έκλεψαν τα δικά τους πλοία κάτω από τις μύτες των Γάλλων

ppllootskkgsfnrrefdes5

Θυμάστε τον πανίσχυρο παράφρονα σερ Ούγκο Ντραξ, τον κακό της τζεϊμσμποντικής «Επιχείρησης Moonraker» (1978), που έπρεπε να κλέψει ένα από τα σκάφη που είχε δανείσει στους Βρετανούς για να ολοκληρώσει τα εγκληματικά του πλάνα; Ε, το Ισραήλ έκανε κάτι παρόμοιο όταν είπε να αρπάξει τα πλοία που είχε αγοράσει από τους Γάλλους και οι τελευταίοι δεν του παρέδιδαν, καθώς είχαν εντωμεταξύ επιβάλει εμπάργκο στους Ισραηλινούς.

Καθώς η Γαλλία ήταν ο κύριος προμηθευτής όπλων του Ισραήλ το 1969, ο στρατιωτικός εξοπλισμός της μεσανατολικής χώρας είχε ξεμείνει στα γαλλικά ναυπηγεία, καθώς η Γαλλία είχε επιβάλει εμπάργκο. Η ισραηλινή κυβέρνηση είχε όμως ήδη πληρώσει τα πέντε πυραυλικά πλοία (τα πρώτα που έβλεπε ποτέ ο κόσμος) που ήταν εντελώς απαραίτητα για την πολεμική της μηχανή και τα ήθελε διακαώς, δεν θα άφηνε λοιπόν τον εμπορικό και εξοπλιστικό αποκλεισμό να τα κρατήσει μακριά της.

Κι έτσι αποφάσισε να τα αρπάξει από το ναυπηγείο του Χερβούργου της γαλλικής Νορμανδίας με μια επιχείρηση βγαλμένη από μη αληθοφανή ταινία περιπέτειας! Η Μοσάντ συνεννοήθηκε με νορβηγό πετρελαιά να παραστήσει πως ήθελε να αγοράσει τα πέντε πλοία και μέσα στην αναμπουμπούλα να κλέψει τα πλοία παραμονές Χριστουγέννων του 1969, όταν η ασφάλεια στον ναύσταθμο θα ήταν περιορισμένη. Ισραηλινοί ναύτες κατέφτασαν μυστικά στο Χερβούργο λίγο πρωτύτερα και κρύφτηκαν στα αμπάρια των πλοίων μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι Ισραηλινοί είχαν κανονίσει μάλιστα να υπάρχουν πλοία ανεφοδιασμού σε όλη τη διαδρομή των 3.000 χιλιομέτρων μέχρι το λιμάνι της Χάιφα, όπως και συνέβη τελικά. Και καθώς ήταν Χριστούγεννα, οι Γάλλοι δεν πήραν μυρωδιά ότι έλειπαν τα πλοία παρά δύο μέρες αργότερα, όταν τα πολεμικά καράβια ήταν πια πολύ μακριά…