Σε περίπτωση που δεν έχετε απολαύσει ποτέ τα σχόλια κάτω από τα βίντεο της NASA στο YouΤube, υπάρχει πάντα ο γνωστός ράπερ Bobby Ray Simmons Jr (B.o.B.), ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τη σταυροφορία να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη!

Ο αμερικανός μουσικός παραγωγός ποστάρει μάλιστα διαρκώς ντοκουμέντα και αποδείξεις στο Twitter για να καταρρίψει τους κίβδηλους ισχυρισμούς της επιστήμης που ξέρει εδώ και αρκετούς αιώνες ότι η Γη είναι σφαιρική.

«Ο ορίζοντας που βλέπω είναι ίσιος», γράφει ο B.o.B. στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, φέρνοντας ταυτοχρόνως γέλιο αλλά και κλάμα που τόσα χρόνια επιστημοσύνης και Ορθού Λόγου δεν άφησαν κανένα χνάρι πάνω του.

Κι αν η γνώση ότι η Γη είναι σφαιρική επικράτησε στα αστρονομικά συστήματα από την αρχαιότητα ακόμα και μέχρι τον Μεσαίωνα ήταν κοινός τόπος, έχοντας το ανθρώπινο πνεύμα να παλέψει τώρα με το λανθασμένο γεωκεντρικό μοντέλο, ήταν στα μέσα του 19ου αιώνα όταν βγήκε ο Σάμιουελ Ρόουμποθαμ μπροστά και ισχυρίστηκε ότι όλοι είχαν κάνει λάθος, καθώς η Γη ήταν τελικά επίπεδη.

Η παράλογη ιδέα επιβίωσε αναπάντεχα και σήμερα, ενάμιση αιώνα μετά, έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική στο ίντερνετ μέσω της διαβόητης Εταιρίας Επίπεδης Γης. Και ναι, τις θεότρελες θεωρίες συνωμοσίας τις λένε σοβαρά, καθώς η άρνησή τους να αποδεχθούν τόσο τη λογική όσο και την επιστημονική γνώση φτάνει στα όρια της νεύρωσης…

Όλες οι διαστημικές εικόνες είναι ψεύτικες

nnrfsdnsdookfkfdstd1

Το δημοφιλέστερο ίσως σλόγκαν της παγκόσμιας κοινότητας των οπαδών της επίπεδης Γης είναι το εξής: «Δεν ξέρω στα σίγουρα αν η Γη είναι επίπεδη, αλλά μέχρι να μου φέρουν αποδείξεις για το αντίθετο, βγάζει περισσότερο νόημα από το να είναι σφαιρική». Και τότε τι γίνεται με όλους αυτούς τους τόνους υλικού που μας έχουν στείλει οι μη επανδρωμένες διαστημικές αποστολές, οι φωτογραφικοί δορυφόροι, ακόμα και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;

Σύμφωνα με τη Flat Earth Society, όλα αυτά τα βίντεο και οι φωτογραφίες δεν αποδεικνύουν τίποτα, επειδή είναι πλαστά! Τόσο οι εικόνες της NASA όσο και των άλλων εθνικών διαστημικών υπηρεσιών είναι λοιπόν αποτέλεσμα φωτογραφικής χειραγώγησης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Κι αν το Photoshop είναι δυνατό στις ακίνητες εικόνες, τι γίνεται όμως με το υλικό που στέλνουν σε πραγματικό χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι δορυφόροι; Αν είσαι οπαδός της επίπεδης Γης, όλα αυτά είναι ψέματα και οι διαστημικές υπηρεσίες έχουν καταφέρει επί 70 ολόκληρα χρόνια να ξεγελάσουν την ανθρωπότητα κρατώντας τη στο σκοτάδι.

Όπως το λέει άλλωστε και ο αναπάντεχος νέος εκπρόσωπος της επίπεδης Γης, Bobby Ray Simmons Jr, «οι επιστήμονες που διέδωσαν την ιδέα της σφαιρικής Γης ήταν μασόνοι»!

Η Ανταρκτική δεν είναι παρά ένα αδιαπέραστο παγωμένο τείχος

nnrfsdnsdookfkfdstd2

Στο παραδεδομένο σύγχρονο(!) μοντέλο της επίπεδης Γης, ο πλανήτης μας είναι ένας επίπεδος δίσκος με τον Βόρειο Πόλο στο κέντρο και ο εξωτερικός δακτύλιος είναι ένα αδιάβατο τείχος πάγου που περικλείει όλο τον γνωστό κόσμο. Η εξωτερική αυτή στεφάνη είναι φυσικά η Ανταρκτική. Όσο για τη χρησιμότητα του παγωμένου τείχους, είναι για να κρατά τους ωκεανούς γεμάτους, καθώς διαφορετικά το νερό θα χύνονταν εκτός δίσκου!

Τι κρύβεται όμως πέρα από το τείχος του πάγου; Κανείς δεν ξέρει. Θα μπορούσαν κάλλιστα να κρύβονται απίστευτα θαύματα στις εσχατιές του πλανήτη μας ή αντιθέτως ο πάγος να συνεχίζεται στο διηνεκές, όπως ισχυρίζονται πάντα οι οπαδοί της σκοτεινής θεωρίας. Όπως το ήθελε εξάλλου και ο Ρόουμποθαμ, ο αέναος αυτός πάγος δεν μας επιτρέπει να δούμε τι υπάρχει μετά, καθώς το ανθρώπινο μάτι αλλά ακόμα και το ισχυρότερο τηλεσκόπιο δεν μπορεί να δει, αφού είτε το εκτυφλωτικό φως είτε το απόλυτο σκοτάδι (σύμφωνα με άλλη γραμμή σκέψης) ματαιώνουν κάθε απόπειρα οπτικής διείσδυσης στο αθέατο.

Όσο για τους ερευνητικούς σταθμούς της Ανταρκτικής και τις τόσες αποστολές που έχουν κατακτήσει το αδιάβατο αυτό τείχος, είναι φυσικά ψέματα!

Η Γη δεν έχει καμία καμπυλότητα

nnrfsdnsdookfkfdstd3

Αυτή η πεποίθηση πάει αναγκαστικά πακέτο με τον ισχυρισμό της επίπεδης Γης, καθώς ο ορίζοντας είναι ίσιος και οποιοσδήποτε τον παρατηρήσει με το γυμνό του μάτι θα δει πως δεν παρουσιάζει καμία καμπυλότητα. «Πως γίνεται να βλέπεις τα σημάδια και να πιστεύεις ακόμη πως είναι στρογγυλή;», διερωτάται ο αμερικανός ράπερ ενσαρκώνοντας όλη την παραφιλολογία της Flat Earth Society.

Όλοι εμείς βέβαια ξέρουμε ότι τέτοιοι ισχυρισμοί παραείναι παλιοί και απορριπτέοι για να έχουν την παραμικρή αλήθεια μέσα τους, αν και αυτό δεν στερεί από τους υπέρμαχους της επίπεδης Γης να συνεχίζουν να τους πιστεύουν. Όταν όμως απορρίπτεις τόσο την παραδεδομένη επιστημονική γνώση όσο και τα αδιάψευστα διαστημικά ντοκουμέντα, τότε βρίσκεσαι προφανώς στο επέκεινα της ανθρώπινης επικράτειας, εκεί που όλα είναι δυνατά φτάνει να τα πιστεύεις…

Η βαρύτητα δεν υπάρχει

nnrfsdnsdookfkfdstd4

Αν είναι η βαρύτητα αυτή που έχει δώσει το σχεδόν σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας και απορρίπτεις φυσικότατα την ιδέα της σφαιρικότητας, τότε έχεις μόνο μία επιλογή: να απορρίψεις και την ίδια τη βαρύτητα! Και μιας και η επίπεδη Γη δεν υπακούει στους νόμους της βαρύτητας, κάνοντας προφανώς τα κόκαλα του Νεύτωνα να τρίζουν, τότε ποια είναι η δύναμη που μορφοποιεί το Σύμπαν; Μα η παγκόσμια επιτάχυνση φυσικά!

Σύμφωνα με τον συνωμοσιολογικό Νόμο της Παγκόσμιας Επιτάχυνσης, ο επίπεδος δίσκος της Γης επιταχύνει συνεχώς προς τα πάνω, σαν ένα τεράστιο διαστημόπλοιο δηλαδή, καταλήγοντας να έχει τις ίδιες συνέπειες με τη βαρύτητα. Αν πηδήξεις, θα προσγειωθείς και πάλι στη Γη, όχι όμως γιατί θα επιστρέψεις στην επιφάνεια του πλανήτη μας λόγω της βαρύτητας αλλά γιατί η Γη θα έρθει να σε συναντήσει εκεί πάνω!

Η Γη είναι λοιπόν ένα τεράστιο φρίσμπι που παίρνει διαρκώς το ανήφορο και άλλα τέτοια υπέροχα…

Ο ουρανός είναι ένας γυάλινος θόλος

nnrfsdnsdookfkfdstd5

Για να το πούμε απλά, ο ουρανός και όλα όσα περιέχει είναι ένα απλό ψέμα. Αυτό που βλέπουμε όταν σηκώνουμε το κεφάλι μας ψηλά δεν είναι παρά ένας φτιαχτός θόλος που θέλει να αποκρύψει την πραγματική φύση των ουρανών. Κανείς δεν ξέρει φυσικά τι θα δει αν φύγει η γαλάζια αυτή κουρτίνα που μπλοκάρει την όρασή μας.

Εδώ η ιδέα της επίπεδης Γης συναντά τον θρησκευτικό φανατισμό αντλώντας πλούσιο υλικό από τη Βίβλο. Μια διαφορετική παραλλαγή της ίδιας θεωρίας θέλει τον ήλιο και τα άστρα μέσα στον κίβδηλο ουράνιο θόλο, ο οποίος συγκρατεί τώρα την ατμόσφαιρα ελλείψει βαρύτητας. Όσο για το εφέ του ημερήσιου και νυχτερινού ουρανού, δεν είναι παρά ένα ολόγραμμα που προβάλλεται πάνω στον θόλο για να πιστέψουν οι κοινοί θνητοί αυτά που άλλοι θέλουν. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι άλλοι; Από τον Θεό τον ίδιο μέχρι και εξωγήινους πολιτισμούς, διαλέξτε τη συνωμοσία της αρεσκείας σας.

Κι αν όλος ο ουρανός δεν είναι ολόγραμμα, μιας και δεν συμφωνούν όλα τα μέλη της Flat Earth Society σε αυτό, εκεί που υπάρχει καθολική συναίνεση είναι στο Φεγγάρι, που είναι στα σίγουρα διαστημική προβολή! Κυκλοφορούν εξάλλου άπειρα βίντεο στο ίντερνετ που δείχνουν τη Σελήνη να λιώνει, να χάνεται και να συμπεριφέρεται με αλλόκοτους τρόπους, αποκαλύπτοντας την αιώνια αυτή πλεκτάνη…