Μια 22χρονη εργαζόμενη σε κέντρο προσφύγων έπεσε νεκρή τη Δευτέρα το πρωί από μαχαιριά 15χρονου πρόσφυγα ο οποίος είχε αναζητήσει άσυλο στη χώρα.

Η εργαζόμενη Alexandra Mezher βρισκόταν στο κέντρο για ασυνόδευτα παιδιά 14 έως 17 χρόνων όταν δέχτηκε την επίθεση.

Ως ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα στα χρονικά της Σουηδίας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν, το θάνατο της 22χρονης εθελόντριας.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός έσπευσε για αυτοψία στο κέντρο Molndal, κοντά στο Γκέτεμποργκ, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία και τη σύλληψη 15χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Ο 15χρονος, που διέμενε στο κέντρο στέγασης ασυνόδευτων αλλοδαπών ηλικίας από 14- 17 ετών, ακινητοποιήθηκε από συνομήλικους του μέχρι να φτάσει η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος, δήλωσε ο αξιωματικός Τόμας Fuxborg, προσθέτοντας ότι  δεν θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του ανήλικου δράστη.

Η κατάσταση απαιτεί  ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας , αναφέρεται σε ανακοίνωση των αρχών,  σύμφωνα με τις οποίες αυξάνονται τόσο τα κρούσματα βίας  ειδικά από συμμορίες παράνομων μεταναστών από το Μαρόκο όσο και οι εμπρηστικές επιθέσεις ξενοφοβίας.