Ένας κορυφαίος γιατρός στο NYU Medical Center, φέρεται ότι είχε μετατρέψει το ιατρείο του σε ερωτική φωλιά, αναγκάζοντας μια συνάδελφό του να υποκύψει ερωτικά στις ασφυκτικές πιέσεις του προκειμένου εκείνη να μη χάσει τη δουλειά της, όπως ισχυρίζεται στη μύηση που κατέθεσε.

Ο παντρεμένος Δρ. David Zagzag, επικεφαλής του τμήματος νευροπαθολογίας στο NYU, έγινε ο άμεσος προϊστάμενος της αποφοίτου από το Χάρβαρντ, Δρ. Irina Mikolaenko το 2012 και αμέσως άρχισε να έχει εμμονή μαζί της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο του Μανχάταν. Χαρακτηριστική περίπτωση της σεξουαλικής παρενόχλησης που δεχόταν η γυναίκα είναι και το εξής, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά: φέρεται ότι της ψιθύριζε ότι κάθε φορά που άκουγε τη φωνή της, ερεθιζόταν σεξουαλικά.

Η Mikolaenko, η οποία είναι και εκείνη παντρεμένη με παιδιά, αναφέρει ότι αναγκάστηκε να συνευρεθεί ερωτικά με τον προϊστάμενό  της γιατί είχε ανάγκη το μισθό της εξαιτίας των «οικονομικών προβλημάτων στο σπίτι», σύμφωνα με τη μήνυση.

Οι δικηγόροι της γυναίκας, Matthew Blit και Russell Moriarty αναφέρει ρητά ότι η Mikolaenko αν δεν έκανε σεξ μαζί του, εκείνος θα φρόντιζε να μην λάβει καλή αξιολόγηση και θα δυσκολευόταν ως γιατρός να συνεχίσει τη καριέρα της.

Ο γιατρός, η γυναίκα του οποίου είναι νοσηλεύτρια, επανειλημμένα ανάγκαζε την νεαρή να ενδώσει σε εκείνον ακόμα και στο γραφείο της ενώ σε μια περίπτωση, την παρέσυρε στο εργαστήριο του νοσοκομείου όπου και είχαν σεξουαλική επαφή.

Τον Ιούνιο του 2014, η Mikolaenko θέλησε να  βάλει τέλος στην αρρωστημένη αυτή σχέση αλλά ο Zagzag συνέχισε να την πιέζει «σαν να ήταν ιδιοκτησία του» αναφέρεται στη μήνυση. Το περιστατικό που έγινε αφορμή η γιατρός να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ήταν όταν στις αρχές του 2015 εκείνος την εκβίασε-για ακόμα μια φορά- λέγοντάς της ότι αν δεν υπέκυπτε θα έχανε τη δουλειά της όπως και έγινε. Η  Mikolaenko απολύθηκε και αναγκάστηκε να στραφεί στη δικαιοσύνη για δικαίωση.