Η αμερικανική ακτοφυλακή αναζητά δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, στα οποία επέβαιναν συνολικά 12 άνθρωποι, τα οποία κατέπεσαν πιθανότατα κοντά στις ακτές του νησιού Οάχου, στο αρχιπέλαγος της Χαβάης, αφού συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα.

«Εντοπίσαμε μια ζώνη με συντρίμμια σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από την ακτή και ερευνούμε την περιοχή. Δεν έχουμε βρει κανένα μέλος των πληρωμάτων προς το παρόν», δήλωσε μια εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων.

Η ακτοφυλακή ενημερώθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, τοπική ώρα (11:38 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Η εκπρόσωπος είπε ότι οι δυνάμεις του λιμενικού ανέλαβαν τις έρευνες αφού ενημερώθηκαν ότι «δύο στρατιωτικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στα ανοιχτά του νησιού Οάχου». Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το κάθε ελικόπτερο είχε 6μελές πλήρωμα.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ελικόπτερα MH65 Dolphin του λιμενικού και των ενόπλων δυνάμεων και ένα αεροσκάφος Hercules HC130. Στην έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχει και η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, με ένα ελικόπτερο και ένα σκάφος.