Η Τουρκία έχει πληγεί την τελευταία τριετία από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, η αιματηρότερη από τις οποίες σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην Αγκυρα.

Την Τρίτη, η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Σουλτάναχμετ, την ιστορική καρδιά της Κωνσταντινούπολης, αφήνει πίσω της τουλάχιστον 10 νεκρούς και 15 τραυματίες. Οι τουρκικές αρχές την αποδίδουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

-10 Οκτωβρίου 2015: 103 άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από 500 τραυματίζονται σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας κατά τη διάρκεια φιλοκουρδικής συγκέντρωσης. Η επίθεση είναι η αιματηρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο τουρκικό έδαφος και αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

-20 Ιουλίου 2015: επίθεση στο Σούρουτς, κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα προκαλεί τον θάνατο 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 μεταξύ νεαρών κούρδων ακτιβιστών. Αποδίδεται από τις τουρκικές αρχές στο Ισλαμικό Κράτος.

-11 Μαρτίου 2013: διπλή βομβιστική επίθεση προκαλεί τον θάνατο 52 ανθρώπων στο Ρεϊχάνλι, της επαρχίας Χατάι στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

11 Φεβρουαρίου: επίθεση στο συνοριακό πέρασμα του Τζιλβέγκεζυ στην επαρχία Χατάι της τουρκοσυριακής μεθορίου σκοτώνει 17 ανθρώπους.