Τρεις κατοικίες στο Βέλγιο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και οι συνεργοί των επιθέσεων στο Παρίσι έχουν εντοπίσει οι βελγικές αρχές, στις οποίες έχουν εντοπίσει γενετικό υλικό και ίχνη ενός από τους καμικάζι και του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Και οι τρεις είχαν νοικιαστεί με ψεύτικα ονόματα και είχαν πληρωθεί με μετρητά.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η βελγική αστυνομία,  έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί τρεις κατοικίες που συνδέονται με την υπόθεση -σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η «γιάφκα» στο Σέρπεκ, της οποίας η ανακάλυψη είχε δημοσιοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στο Σαρλερουά, ένα σπίτι στην κωμόπολη του Ωβελαί και ένα διαμέρισμα στο Σέρπεκ, έξω από τις Βρυξέλλες. Και τα τρία είχαν νοικιαστεί, με ψεύτικο όνομα και με πληρωμή σε μετρητά, για έναν χρόνο.

Στο ένα από αυτά βρέθηκε γενετικό υλικό του Μπιλάλ Χαφντί, καμικάζι στις επιθέσεις, ενώ στο διαμέρισμα στο Σαρλερουά βρέθηκαν και ίχνη του φερόμενου ως ενορχηστρωτή του μακελειού, του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Επιπλέον, το ένα από τα δύο οχήματα που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις, το Seat Leon, είχε σταματήσει κοντά στα σπίτια στο Σαρλερουά και το Ωβελαί.

Άλλο όχημα που είχε νοικιαστεί από πρόσωπο που σχετίζεται με τον «κύκλο Αμπντεσλάμ», μάρκας BMW, είχε σταματήσει και στα τρία διαμερίσματα, σύμφωνα με την αστυνομία.