Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει μια τρανσέξουαλ είναι βαρύτατες. Κατηγορείται για τον βιασμό μιας ανήλικης πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν ήταν ακόμα άντρας. Η Davina Ayrton ήταν περίπου 25 ετών όταν φέρεται ότι επιτέθηκε σε ένα 15χρονο κορίτσι, το Φθινόπωρο του 2004.

Οι δικαστές του δικαστηρίου Portsmouth Crown Court, όπου διεξάγεται η δίκη, άκουσαν την 34χρονη Ayrton-πρώην David-, ότι κακοποίησε σεξουαλικά την έφηβη όταν εκείνη το έσκασε από το σπίτι της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίθεση έγινε σε ένα γκαράζ στο Portsmouth στο Hampshire της Βρετανίας όπου διέμενε η νεαρή μένοντας μακριά από τους γονείς της. Η μαθήτρια ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο, τη στιγμή μάλιστα που σε διπλανό χώρο βρίσκονταν μια φίλη και το αγόρι της. Το θύμα, ανέφερε ότι άρχισε να αντιστέκεται στον δράστη και πως οι δυο φίλοι της δεν ξύπνησαν από τη φασαρία.

«Έχω πλήρη επίγνωση για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο γκαράζ», είπε, εξηγώντας ότι δεν βρισκόταν υπό κατάσταση μέθης και πως είχε πιει ελάχιστα. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, τον Δεκέμβριο του 2004, αλλά χωρίς να γίνει το παραμικρό ενώ οι φίλοι της ανέφεραν ότι εκείνη την  περίοδο η 15χρονη βρισκόταν σε «τρωτή» θέση προσθέτοντας ότι ήταν «ώριμη αλλά βρισκόταν σε πολύ εύθραυστη κατάσταση». Η νεαρή φίλη του θύματος, κατέθεσε ότι τη νύχτα της επίθεσης, την ξύπνησε η 15χρονη φωνάζοντας ότι είχε δεχτεί επίθεση, ζητώντας βοήθεια. Συμπλήρωσε επίσης ότι το αγόρι της άρχισε να καταδιώκει τον άντρα που φέρεται ότι ήταν ο David, σήμερα Ayrton.

Όσο γιατί η υπόθεση δεν οδηγήθηκε νωρίτερα στη δικαιοσύνη, ο λόγος είναι ότι η Ayrton διηγήθηκε το περιστατικό σε έναν υπάλληλο ενός κέντρου μάθησης στο Fordingbridge όπου διέμενε, το 2014, και εκείνος ενημέρωσε την αστυνομία.

trasfah2