H Hannah Arbuthnott πάσχει από μια τέτοια σπάνια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα η παραμικρή «γρατσουνιά» να δημιουργεί ένα φωτεινό κόκκινο σημάδι το οποίο διαρκεί μισή ώρα μέχρι τελικά να εξαφανιστεί. Η 21χρονη υποφέρει από δερματογραφία ή αλλιώς γραφή δέρματος που προκαλείται από την απελευθέρωση της ισταμίνης στο δέρμα, προκαλεί αλλεργική αντίδραση και κάνει το δέρμα να πρήζεται και να έχει φαγούρα.

Η δερματογραφία είναι ουσιαστικά η κατάσταση κατά την οποία, όταν κάποιος ξύσει ελαφρά το δέρμα του, κοκκινίζει και πρήζεται.

pathsidfjh2

Η Hannah από το Herefordshire λέει ότι η παράξενη χαρακτική του σώματός της έχει γίνει κάτι σαν «αστείο τέχνασμα». Η ίδια δήλωσε μάλιστα: «Με κάνει να νιώθω σαν ένα ανθρώπινο «Etch A Sketch» (το παιχνίδι που κάνεις ένα σχέδιο και το σβήνεις) επειδή το εξάνθημα θα αυξηθεί σε αυτό το σημείο που γράφω και θα το κάνει φανερό και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί. Μέσα σε δύο λεπτά μόλις έχω σχεδιάσει κάτι στο χέρι μου ή αγγίξω το δέρμα μου θα εμφανιστούν τα μικρά εξανθήματα. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μου συμβαίνουν όλη την ώρα και είναι πραγματικά δύσκολο να αποφευχθούν, διότι ακόμα και τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, όπως το ελαφρύ ξύσιμο του χεριού μου με το άλλο χέρι μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση. Στο παρελθόν έχω σχεδιάσει χαμογελάκια και άλλες μικρές εικόνες στο χέρι μου είναι να γίνει ένα κομμάτι από αστείο τέχνασμα».

pathsidfjh3

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι δυσάρεστη, η νεαρή κοπέλα την έχει χρησιμοποιήσει προς όφελός της στο παρελθόν.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε παλιές θέσεις εργασίας συνήθιζα να γράφω τους κωδικούς των προϊόντων στα χέρια μου για να μπορώ να τους θυμάμαι». Στην αρχή λέει ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα καθώς όταν το παθαίνει αισθάνεται μια πολύ έντονη φαγούρα κάτω από το δέρμα της αλλά πλέον έχει συνηθίσει και είναι πολύ καλύτερα. Πιο επώδυνη είναι η κατάσταση μέσα στα χέρια και τα πόδια γιατί υπάρχει πάντα πίεση αλλά πέρα από αυτό δεν αφήνει να επηρεάσει τη ζωή της. «Είμαι αποφασισμένη να το αφήσω να με σταματήσει από το να κάνω οτιδήποτε, γιατί αν το κάνω τότε η κατάστασή μου θα έχει κερδίσει», λέει το κορίτσι.

pathsidfjh4

Η πρώτη εμφάνιση έγινε το 2011 και τότε νόμιζαν ότι είναι απλά μια αλλεργική αντίδραση από κάποια τροφή ή κάτι άλλο μέχρι που έφτασαν τελικά στη διάγνωση καθώς ούτε τα αντισταμινικά λειτουργούσαν. Πλέον έχει μοιραστεί την ιστορία της και στο Facebook και έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από την ίδια κατάσταση και έχει γίνει μέρος της ζωής της οπότε το «εκμεταλλεύεται» σαν ένα αστείο και κάνοντας διάφορα σχέδια στο σώμα της χωρίς να το βάζει κάτω.

pathsidfjh5