Ένας άνδρας από τη Σαουδική Αραβία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Ανατολική Επαρχία του βασιλείου αργά χθες, όταν αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας δέχθηκαν πυρά άγνωστης προέλευσης, σύμφωνα με το επίσημο Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SPA).

Επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, το SPA ανέφερε πως ένα οκτάχρονο παιδί, ο Μοχάμεντ Τζάφαρ αλ-Τίφα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τραύμα από πυροβολισμό κατά το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Αουαμίγια. Δεν επεκτάθηκε αλλά διευκρίνισε πως ο νεκρός άνδρας ήταν ο Άλι Ιμράν αλ-Νταγούντ.

Το SPA ανέφερε πως οι αρχές αναζητούν τους δράστες μιας ενέργειας που χαρακτήρισε «τρομοκρατική». Την ώρα των πυροβολισμών οι αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για την ανάκτηση κλεμμένου εξοπλισμού, μετέδωσε το SPA.

Η Αουαμίγια, στην περιοχή της πετρελαιοπαραγωγού επαρχίας Κατίφ, είναι η γενέτειρα του εξέχοντα σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ, ο οποίος εκτελέστηκε το Σάββατο, μαζί με άλλους τρεις σιίτες και 43 μέλη της αλ-Κάιντα, με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Η Κατίφ είναι το επίκεντρο της αναταραχής μεταξύ των σιιτών της Σαουδικής Αραβίας αφότου ξεκίνησαν διαδηλώσεις στις αρχές του 2011 με αίτημα τον τερματισμό των διακρίσεων κατά της σιιτικής μειονότητας και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη σουνιτική μοναρχία.

Οι κάτοικοι του Κατίφ έχουν πραγματοποιήσει οργισμένες διαδηλώσεις μετά την εκτέλεση του αλ-Νιμρ, καταγγέλλοντας τη δυναστεία των Αλ Σαούντ.