Περισσότεροι ένοπλοι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο κέντρο του Λονδίνου για τους εορτασμούς του νέου έτους, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ, καθώς το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής είναι στο 4 μιας πεντάβαθμης κλίμακας στη Βρετανία.

Συνολικά, περίπου 3.000 όργανα της τάξης θα αναπτυχθούν στο κέντρο του Λονδίνου όπου θα ριφθούν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, στις όχθες του Τάμεση, δίπλα στον μεγάλο τροχό, το «London Eye», απέναντι από το Γουεστμίνστερ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το σύνολο των ένοπλων αστυνομικών της πρωτεύουσας θα φθάσει τους 2.000 σε μια «αντιτρομοκρατική επιχείρηση ασφαλείας χωρίς προηγούμενο».

«Ο αστυνομικός μας μηχανισμός επανεκτιμάται διαρκώς και ο κόσμος μπορεί να περιμένει ότι θα δει περισσότερους αστυνομικούς στο κέντρο του Λονδίνου, περιλαμβανομένου και ενός αυξημένου αριθμού ένοπλων αστυνομικών», δήλωσε η Τζο Έντουαρντς, εκπρόσωπος της Scotland Yard. «Είναι ένα προληπτικό μέτρο, που λήφθηκε χωρίς οι υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν κάποια ειδική πληροφόρηση», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Από πέρυσι, για να φθάσει κανείς στο κέντρο του Λονδίνου προκειμένου να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα θα πρέπει να αγοράσει ένα εισιτήριο 10 λιρών (13,5 ευρώ). Φέτος έχουν πωληθεί σχεδόν 113.000 εισιτήρια.

Οι δρόμοι του κέντρου του Λονδίνου θα αρχίσουν να κλείνουν στην κυκλοφορία από τις 14:00 ώρα Γκρίνουιτς (16:00 ώρα Ελλάδας). Στις όχθες του Τάμεση, σε πολλές γέφυρες, στις κεντρικές και τουριστικές περιοχές Γουεστμίνστερ, Σόχο, Πικαντίλι, καθώς και σε εκείνη των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα από τις 20:00 έως τις 06:00 ώρα Γκρίνουιτς. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν και θα λειτουργούν έως τις 04:30 ώρα Γκρίνουιτς.

Από τον Αύγουστο του 2014, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής βρίσκεται στο 4 μιας πενταβάθμιας κλίμακας στη Βρετανία, που σημαίνει ότι μια επίθεση θεωρείται «σαφώς πιθανή».