Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές και υπηρεσίες Ασφαλείας πανευρωπαϊκά για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Μετά τις χθεσινές συλλήψεις στο Βέλγιο, οι αστυνομικές Αρχές του Λονδίνου προχώρησαν με τη σειρά τους στη σύλληψη ενός ζευγαριού που φέρεται να ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή εναλλακτικά κάποιος σταθμός του βρετανικού μετρό.

Σύμφωνα με βρετανικές δικαστικές πηγές, οι δύο ύποπτοι, ο 25χρονος Μοχάμεντ Ρίμαν και η 24χρονη σύζυγός του Σάνα Αχμέντ Καν που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος είχαν  ολοκληρώσει τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του εκρηκτικού μηχανισμού στην αυλή του σπιτιού τους.

Μάλιστα, ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι το ριζοσπαστικοποιημένο ζεύγος επεδίωκε το χτύπημά του να συμπέσει με την επέτειο της βομβιστικής επίθεσης του 2005 στο Λονδίνο.

riman2

Οι Αρχές κατάφεραν να τους εντοπίσουν όταν ο Ρίμαν ζήτησε συμβουλές μέσω Twitter από ανώνυμο λογαριασμό με όνομα «σιωπηλός βομβιστής» από τους… ακόλουθούς του για το ποιος θα είναι ο πιο ενδεδειγμένος στόχος. Στο άβαταρ του λογαριασμού του ο Ρίμαν είχε μία φωτογραφία του Τζιχάντι Τζον.

riman1

Οι βρετανικές υπηρεσίες Ασφαλείας που εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού στο Μπέρκσάιρ βρέθηκαν μπροστά σε δέκα κιλά δυναμίτιδας και εγχειρίδια κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών.