Μια έφηβη κοπέλα αναγκάστηκε να κατέβει από το λεωφορείο στο οποίο είχε επιβιβαστεί γιατί «φορούσε πολύ μακιγιάζ» για να έχει πληρώσει μόνο ένα μειωμένο εισιτήριων ανηλίκων.

Η 15χρονη Zahra Sadiq χρειάστηκε να περπατήσει περίπου 6,5 χιλιόμετρα και να πληρώσει 35 λίρες όταν μία γυναίκα ελεγκτής της είπε ότι το εισιτήριο της δεν ήταν έγκυρο επειδή «δεν μοιάζει με ένα παιδί». Το περιστατικό συνέβη στη Βρετανία όταν η κοπέλα είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο για να παρακολουθήσει μια ταινία με τους φίλους της. Η 15χρονη Zahra από το Birmingham δήλωσε για το περιστατικό στη βρετανική Mirror «”Όταν η γυναίκα ελεγκτής κοίταξε το εισιτήριό μου και της το έδειξα ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα υπάρξει πρόβλημα» και πρόσθεσε «Ρώτησε πόσο χρονών ήμουν και εγώ της είπα. Στη συνέχεια, μου ζήτησε να κατέβω από το λεωφορείο. Εκείνη απλά αρνιόταν να πιστέψει ότι ήμουν μόνο 15. Είπε «Κοίτα την κατάστασή σου, με όλο αυτό το make-up και το περίγραμμα. Δεν είσαι 15.»  Η Zahra δεν ήταν σε θέση να αποδείξει την ηλικία της επειδή δεν είχε μαζί της καμία ταυτότητα, αλλά προσπαθούσε απεγνωσμένα να δείξει τις φωτογραφίες της που είχε τραβήξει στο σχολείο μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.

«Ποτέ δεν μου είπε αρχικά το λόγο για τον οποίο έπρεπε να κατέβω από το λεωφορείο, αλλά με ανάγκασε να το κάνω» είπε η κοπέλα σύμφωνα με την οποία η ελέγκτρια μιλούσε με εκφοβιστικό και επιθετικό ύφος με όλο το λεωφορείο να παρακολουθεί το συμβάν. «Με ρώτησε αν έχω ξαναδιωχθεί από λεωφορείο στο παρελθόν και της απάντησα όχι αλλά τα εισιτήρια μου έχουν ξαναελεγχθεί. Ρώτησε αν είχα πιστοποιητικό γέννησης ή το διαβατήριο μου, αλλά φυσικά δεν το είχα» είπε η κοπέλα και πρόσθεσε ότι η γυναίκα επέμενε ότι φορώντας τόσο μακιγιάζ αποκλείεται να είναι ανήλικη.

Η Zahra ισχυρίζεται στη συνέχεια της επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 35 λιρών και αναγκάστηκε να κατέβει στη μέση του πουθενά, πράγμα αρκετά τρομακτικό και να περπατήσει περίπου 6,5 χιλιόμετρα για να φτάσει στο κέντρο της πόλης. Η έφηβη παραδέχτηκε ότι κάποιες φόρες φοράει make up αλλά όχι σε βαθμό ώστε να φαίνεται ενήλικη. Εκπρόσωπος από τα λεωφορεία δήλωσε ότι ερευνούν το συμβάν της απομάκρυνσης της κοπέλας.

National_Express_West_Midlands PAY--Teenage-girl-thrown-off-a-bus-and-forced-to-walk-four-miles-because-she-was-wearing-too-much-makeup-for-her  (1) PAY--Teenage-girl-thrown-off-a-bus-and-forced-to-walk-four-miles-because-she-was-wearing-too-much-makeup-for-her  (2) PAY--Teenage-girl-thrown-off-a-bus-and-forced-to-walk-four-miles-because-she-was-wearing-too-much-makeup-for-her  (3) PAY--Teenage-girl-thrown-off-a-bus-and-forced-to-walk-four-miles-because-she-was-wearing-too-much-makeup-for-her