Από το 2000, η Jayne Winteringham τρώει κάθε μέρα το ίδιο χριστουγεννιάτικο πιάτο με ακριβώς τα ίδια φαγητά και όπως λέει το απολαμβάνει!

Όπως λέει η ίδια, η επαναλαμβανόμενη αυτή διατροφή της και η συνεπής πρόσληψη θερμίδων σταματά τις διακυμάνσεις στο βάρος της, διατηρώντας το σταθερό. Η 60χρονη έχει φάει από το 2000 5.475 ψητά από γαλοπούλα με την ίδια γαρνιτούρα κάθε μέρα. Όπως κι αν είναι ο καιρός το ψητό υπάρχει πάντα στο μενού με τα συνοδευτικά χριστουγεννιάτικα κεριά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι από το 2000 είχε φάει 82.125 λαχανάκια.

Η Jayne, από το Μπρίστολ, δήλωσε: «Τρώω ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο καθημερινά. Αγαπώ τα ψητά και είναι πάντα στο φαγητό μου και το καλοκαίρι και το χειμώνα, όλο το χρόνο. Οι φίλοι ίσως να νομίζουν ότι είμαι τρελή, αλλά το ψητό είναι ένα ισορροπημένο γεύμα μαζί με τα τρία λαχανικά. Ποτέ δεν έχει αλλάξει το βάρος μου, είμαι στα ίδια κιλά από τότε που ήμουν 18 χρονών. Είναι ίσως τα ψητά που με κρατούν σε φόρμα, επειδή πάντα παίρνω τις ίδιες θερμίδες. Δεν έχω διακυμάνσεις».

Η συνήθειά της να τρώει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα ξεκίνησε -όπως λέει στη βρετανική Mirror- όταν τα παιδιά της μεγάλωσαν και έφυγαν από το σπίτι περίπου πριν από 15 χρόνια. Εκείνη την εποχή δούλευε πολλές ώρες ως νηπιαγωγός και διαπίστωσε ότι ήταν γρήγορο, εύκολο και θρεπτικό το συγκεκριμένο δείπνο. Μαζί με το κρέας, τρώει πάντα μια ποικιλία από λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των καρότων και πατατών. Η ίδια λέει πως χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα για να μαγειρέψει το πιάτο της και φτιάχνει πάντοτε παραπάνω ώστε να έχει να φάει περισσότερες από μία φορές.

Η διατροφή της Jayne σε αριθμούς

  • 1.460: Ο αριθμός από τις πατάτες που τρώει κάθε χρόνο.
  • 21.900: Ο αριθμός των πατατών που έχει φάει από το 2000.
  • 1.095: Ο αριθμός των καρότων που τρώει κάθε χρόνο.
  • 16.425: Ο αριθμός των καρότων έχει φάει από το 2000.
  • 5.475: Ο αριθμός από τα λαχανάκια που τρώει κάθε χρόνο.
  • 82.125: Ο αριθμός από τα λαχανάκια που έχει φάει από το 2000.

jayne04 jayne01 jayne03