Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος, ούτε για τους επιβάτες του.

«Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντικείμενο δεν μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη», εξήγησε ο ίδιος.

«Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό», τόνισε.

Επισήμανε ότι η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Η πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα της Κένυας μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος σε τουαλέτα του αεροσκάφους.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti οι αρχές του διεθνούς αεροδρόμιου της Κένυας απέσυραν τη λέξη «βόμβα» από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος της Air France.

Νωρίτερα σήμερα, η αεροπορική αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι ειδικοί των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Κένυας είχαν ανακαλύψει έναν εκρηκτικό μηχανισμό εντός του Boeing 777 που είχε απογειωθεί από το Μαυρίκιο με προορισμό το Παρίσι με 473 επιβαίνοντες.

«Επιβεβαιώνουμε ότι αεροσκάφος της Air France από το Μαυρίκιο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Moi έπειτα από πληροφορίες σχετικά με ένα ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους» επισήμαναν οι αρχές του αεροδρομίου σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.