Ο καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε, πρώην πρωθυπουργός του Βατικανού, αποφάσισε να επιτρέψει στο καθολικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης Bambino Gesù 150.000 ευρώ. Το έκανε γνωστό, σήμερα, η πρόεδρος του νοσοκομείου Μαριέλλα Ένοκ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του Avarizia, (Φιλαργυρία) ο Ιταλός δημοσιογράφος Εμιλιάνο Φιττιπάλντι, το ρετιρέ του Μπερτόνε (έκτασης 296 τετραγωνικών μέτρων) στο εσωτερικό του Βατικανού, φέρεται να ανακαινίσθηκε και με χρήματα του ιδρύματος του νοσοκομείου Bambino Gesù.

H πρόεδρός του θέλησε να υπογραμμίσει ότι «δεν πρόκειται για επιστροφή χρημάτων αλλά για δωρεά υπέρ των ορφανών παιδιών».

«Αν ο καρδινάλιος ήθελε να κάνει δωρεές, θα μπορούσε να το πράξει πολύ νωρίτερα. Το σημαντικό, θα έλεγα, είναι ότι χάρη σε μια ουσιαστική άσκηση της δημοσιογραφίας, τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στο ίδρυμα του παιδιατρικού νοσοκομείου, από το οποίο και είχαν αφαιρεθεί, αν όχι απευθείας από το Μπερτόνε, από κάποιους φίλους του», σχολίασε την όλη εξέλιξη ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Εμιλιάνο Φιττιπάλντι.

«Η ζωή μου δεν χαρακτηρίζεται από πολυτέλειες και χλιδή, όπως κάποιοι συνεχίζουν να λένε, αναπαράγοντας στερεότυπα τα οποία στερούνται βάσης. Θα καταβάλλω το όλο αυτό ποσό, σε δόσεις», δήλωσε ο καθολικός υψηλόβαθμος κληρικός.

Ο καρδινάλιος Μπερτόνε έχει δηλώσει, σχετικά με την υπόθεση, ότι δεν γνώριζε πως μέρος των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για την ανακαίνιση του ρετιρέ του, προήλθαν από τα ταμεία του ιδρύματος του νοσοκομείου Bambino Gesù της Ρώμης.