Φρίκη σε ολόκληρη τη Ρωσία σκόρπισε το ανατριχιαστικό έγκλημα ενός πατέρα, ο οποίος σκότωσε την έγκυο γυναίκα του και τα έξι παιδιά του μέσα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δολοφόνος πρώτα σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια των έξι έντρομων παιδιών του και μετά αυτά.

Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ο 51χρονος Όλεγκ Μπελόφ γύρισε σπίτι και είδε τον έναν γιο του… άσχημα κουρεμένο. Το λοφείο που είχε αφήσει ο μικρός πυροδότησε μεγάλο καυγά με τη γυναίκα του, την οποία χτύπησε με μπουνιές.

«Πήρα το μαχαίρι μου, την πλησίασα κρυφά από πίσω και την μαχαίρωσα», ομολόγησε ο Μπελόφ, ο οποίος στη συνέχεια μαχαίρωσε επτά φορές την επτάχρονη κόρη του Αλίνα, η οποία έτρεξε προς τη μητέρα της που κείτονταν αιμόφυρτη.

Η περιγραφή του εισαγγελέα για το φονικό προκαλεί σοκ: «Μετά σκότωσε την δεύτερη κόρη του, την πεντάχρονη Σόνια, μετά τον γιο του, τον τριών χρονών Νικιφόρ και μετά την δύο χρονών Ίλια. Στην συνέχεια, πήρε την μικρότερη κόρη του Ντάρια, την έβαλε σε ένα κρεβάτι και τη μαχαίρωσε. Αφού σκότωσε όλα τα παιδιά στο δωμάτιο, πήγε στο μπάνιο, όπου κρυβόταν ο Φίοντορ, έξι χρονών, και τον μαχαίρωσε και αυτόν τουλάχιστον τέσσερις φορές».

Το δολοφονικό αμόκ του Μπελόφ δεν σταμάτησε εκεί, αφού κατευθύνθηκε στο σπίτι της μητέρας του, σκοτώνοντας και την 73χρονη. Στη συνέχεια πήρε ένα τσεκούρι και επέστρεψε σπίτι για να τεμαχίσει τα πτώματα της γυναίκας και των παιδιών του ώστε να τα εξαφανίσει. Στη συνέχεια καθάρισε το σπίτι από τα αίματα και ψέκασε με κολώνιες.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η πεθερά του αναζητούσε την κόρη και τα εγγόνια της μάταια.

Ο δράστης, ο οποίος ελέγχεται κατά πόσο αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα ή τα επικαλείται λόγω της δίκης, ισχυρίζεται ότι έσφαξε όλη την οικογένειά του γιατί «η Βίβλος λέει πως τα παιδιά θα αναστηθούν και τα σκότωσα για να ζήσουμε μετά όλοι μαζί. Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Κανένας δεν έχασε πιο πολλά από ‘μένα από αυτό που έκανα». Σύμφωνα πάντως με τους ψυχολόγους και ψυχιάτρους που εξέτασαν τον δράστη, δεν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.