Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των social media και διεθνών μέσων ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να κρέμεται στην κυριολεξία μόνο από την άκρη των ποδιών του σε ένα βράχο, με τα ΜΜΕ να αναμεταδίδουν ότι πρόκειται για έναν «τρελό» και ατρόμητο άνδρα που κρέμεται από βράχο 300 μέτρων.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο Pedra do Telegrafo της Βραζιλία, δείχνουν τον Luis Fernando Candela να κρέμεται από το βράχο στηριζόμενος από τους… κοιλιακούς τους, με μια θέα που κόβει την ανάσα. Αλλά όλα τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται. Ο Luis από το Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτογραφήθηκε από τη φίλη του στις 21 Νοεμβρίου κι εκείνη έκανε τη φωτογραφία να μοιάζει με ένα επικίνδυνο ακροβατικό σε έναν βράχο πολλών μέτρων ύψους, δείχνοντας τον να έχει εξωπραγματικές φυσικές ικανότητες.

payl01Αλλά ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ρίχνει φως και δίνει μια εντελώς διαφορετική οπτική στις φωτογραφίες. Στην πραγματικότητα η βραχώδης προεξοχή είναι απλά ένα μέτρο από το έδαφος και δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο φαίνεται.

Πρόκειται για μια έξυπνη και σωστή λήψη με σωστές γωνίες από την κάμερα και το σωστό φωτισμό που κάνει τον άνδρα να φαίνεται να κινδυνεύει να πέσει στο κενό κι όμως να καταφέρνει να σταθεί. Το βίντεο που καταρρίπτει τον μύθο του γκρεμού είχε ανεβάσει στο YouTube, η blogger Raiza Marinari νωρίτερα φέτος και έχει προβληθεί πάνω από 30.900 φορές. Η βρετανική Mirror το δημοσιεύει και εξηγεί ότι με λίγο ψάξιμο πολλά από τα παράξενα που βλέπουμε στο διαδίκτυο μπορούν να καταρριφθούν και να απομυθοποιηθούν!payl04

payl03