Η Οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA στέλνει γούνινα παλτό στους πρόσφυγες από τη Συρία, στον καταυλισμό του Καλαί στη Γαλλία.

Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης, εξηγούν την απροσδόκητη αυτή πράξη τους, λέγοντας ότι τα νεκρά ζώα δεν μπορούν να επανέλθουν στη ζωή οπότε οι γούνες τους μπορούν να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Η ομάδα της PETA στη Βρετανία, έχει ήδη παραλάβει ένα φορτίο που περιείχε πάνω από 100 γούνινα παλτό και δερμάτινα παπούτσια που θα σταλούν σε πρόσφυγες σε Γαλλία και Συρία.

Η PETA λαμβάνει γούνες και δερμάτινα αξεσουάρ από μετανοούντες από όλο τον κόσμο που αποφάσισαν να δώσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα ως ένδειξη αποστροφής, ασπαζόμενοι πλέον τις δράσεις της οργάνωσης.

«Η PETA δεν μπορεί να φέρει πίσω τα βιζόν, τα κουνέλια, τις αγελάδες, τα σκυλιά και όσα άλλα ζώα που σφαγιάστηκαν για το δέρμα τους για να γίνουν αυτά τα ρούχα, αλλά μπορούμε να τα προσφέρουμε σε ανθρώπους που τα χρειάζονται για να επιβιώσουν. Όταν μάθαμε ότι οι πρόσφυγες στο Καλαί της Γαλλίας κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο, αποφασίσαμε να προσφέρουμε ένα φορτίο με γούνες που δώρισαν συμπονετικοί άνθρωποι», αναφέρει η PETA σε ανακοίνωση.

peta01

peta02 peta03