Άντρες και γυναίκες, στέκονται ακίνητοι στη σειρά, κοιτάζοντας ευθεία καθώς κάθονται σε ξύλινα φέρετρα. Έχουν τις αισθήσεις τους, είναι ζωντανοί και όμως δίνουν το παρών στην ίδια τους την κηδεία! Όσο παράξενο και αν ακούγεται, πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίεργη τάση στην Νότια Κορέα, που σκοπό έχει να μειώσει τον αριθμό των αυτοκτονιών σε μια χώρα όπου που τα επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και αυτοχειρίας έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Οι «κηδείες» τέτοιου είδους, γίνονται από δεκάδες εταιρείες στη Σεούλ, με τους υπεύθυνους να προτρέπουν τους υπαλλήλους τους να ζήσουν λίγες μακάβριες στιγμές που θα τους αποθαρρύνουν ωστόσο από τις σκοτεινές σκέψεις του να βλάψουν τον εαυτό τους.

Την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική, παρακολούθησε από κοντά η γαλλίδα φωτογράφος Françoise Huguier, η οποία ανέφερε ότι οι μετέχοντες εκφράζουν την πεποίθηση ότι χάρη σε αυτό που κάνουν, θα νιώσουν καλύτερα.

Οι υπάλληλοι συγκεντρώνονται, αρχικά, σε μια μεγάλη αίθουσα όπου παρακολουθούν βίντεο με ιστορίες ανθρώπων που υποφέρουν λόγω ασθένειας, για παράδειγμα, αλλά δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα για ζωή.

Ακολούθως, φορούν λευκά ρούχα κηδείας, γράφουν αποχαιρετιστήρια σημειώματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα και κλείνονται στα φέρετρά τους.

pht07 pht000 pht01 pht02 pht03 pht04 pht05 pht06