Στην τρυφερή ηλικία των τριών χρόνων η Aly McGarrity ήταν αγοροκόριτσο που προτιμούσε να βγει έξω και να παίξει ποδόσφαιρο με τα αγόρια παρά με τον 5χρονο αδελφό της Russie- ο οποίος προτιμούσε να παίζει με κορίτσια.

Τα επόμενα χρόνια ήταν δύσκολα για τον Russ, εξηγεί η μητέρα του Βeth στο Good Housekeeping. Στο σχολείο ήταν θύμα bullying αλλά κρατούσε αντίσταση υιοθετώντας ένα ανδρόγυνο λουκ.

«Προτιμώ να με μισούν γι’ αυτό που είμαι παρά να με αγαπούν για κάτι που δεν είμαι», είχε πει στους γονείς του.

Η Βeth McGarrity από το Κεντάκι πάντα ήξερε πως τα παιδιά της διέφεραν από τα άλλα. Αλλά η ίδια και ο σύζυγός της Russ άρχισαν πραγματικά να ανησυχούν όταν είδαν τον γιο τους να πέφτει σε κατάθλιψη.

kdasa2

Το σχολείο του Russie πάλευε να καταλάβει τον αγώνα του και είχε απειλήσει ακόμα και να τον αποβάλει όταν μπήκε κάποτε στις τουαλέτες των κοριτσιών.

kdasa4
Ο Russie τότε και τώρα

«Δεν το διάλεξα εγώ για τον εαυτό μου αυτό», της είχε πει, «εύχομαι να υπήρχε ένας τρόπος να μην ήμουν έτσι».

Την ώρα που η οικογένεια McGarrity είχε επικεντρωθεί στις δυσκολίες του Russie, χωρίς κανείς να της δίνει σημασία η αδελφή του Aly έδινε τον δικό της αγώνα στην αναζήτηση της ταυτότητάς της.

Ήταν πάντα αγοροκόριτσο αλλά βαθιά μέσα της ήξερε πως υπήρχε και κάτι άλλο. Αναζητώντας πληροφορίες για τους διεμφυλικούς στο ίντερνετ συνειδητοποίησε πως είχε γεννηθεί με λάθος φύλο: εκείνη ήθελε να είναι αγόρι.

Η Aly ήταν η πρώτη που έκανε το γενναίο βήμα και μίλησε πρώτη στους γονείς της γι’ αυτό που της συνέβαινε. Λίγες μέρες πριν τα 15α γενέθλιά της, αποκάλυψε στον αδελφό της πως ήταν διεμφυλική.

Η Aly τότε και τώρα
Η Aly τότε και τώρα

Με τον ίδιο στο πλευρό της, μίλησε και στη μητέρα της.

«Ανακάλυψα τι συμβαίνει με μένα», της είπε, «ξέρω πως είμαι διεμφυλική. Πάντα ήθελα να ήμουν αγόρι, δεν σου το έχω πει ποτέ αυτό αλλά όταν ήμουν μικρή έπεφτα για ύπνο και ευχόμουν να ξυπνήσω αγόρι».

Ένα μήνα αργότερα ήταν η σειρά του Russie να εξομολογηθεί πως κι εκείνος ήταν διεμφυλικός και, ύστερα από συμβουλευτική, αποφάσισαν και τα δύο αδέλφια να προχωρήσουν σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Σήμερα ο 20χρονος Russie είναι γνωστή ως Rai και η 17χρονη Aly είναι πλέον ο Gavin.

Οι γονείς τους λένε πως δεν άλλαξε τίποτα σε ό,τι αφορά την αγάπη τους προς τα παιδιά τους.

«Ο κόσμος με ρωτά τι έχασα, δεν νιώθω πως έχω χάσει κάτι. Έχω τον γιο μου και την κόρη μου όπως θα έπρεπε να είναι», λέει η McGarrity.

Ο Gavin εξομολογείται πως είναι η ανεπιφύλακτη στήριξη των γονιών που επέτρεψε στον ίδιο και την αδελφή του να γίνουν οι άνθρωποι που ήθελαν να είναι.

«Ακόμα και όταν η μαμά δεν ήξερε τι συμβαίνει, πριν της μιλήσω, ήξερα πως το μόνο που την ένοιαζε ήταν να είμαστε χαρούμενοι», λέει.

Ο πατέρας τους λέει πως πάντα ήθελε να έχει έναν γιο και μία κόρη. «Κι έτσι έγινε, απλώς με διαφορετική σειρά», προσθέτει.

Ο Gavin προγραμματίζει πλέον να μπει στο χειρουργείο για να αφαιρέσει το στήθος ενώ η Rai υποβλήθηκε σε επώδυνη χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο για να αμβλύνει τα ανδρικά χαρακτηριστικά της. Έχει βρει σύντροφο και περιγράφει σε video blog τη ζωή της- με 6,5 εκατομμύρια views.

Αριστερά ο Gavin, δεξιά η Rai
Αριστερά ο Gavin, δεξιά η Rai