Ένας Έλληνας ομογενής βρισκόταν μεταξύ των δεκατεσσάρων ατόμων που έπεσαν νεκρά από το δολοφονικό αμόκ του ζεύγους Μουσμουλμάνων στην επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τον 52χρονο Νικόλα Θαλασσινό, ο οποίος ήταν συνάδελφος του ενός δράστη, του Σαγέντ Ριζουάν Φαρούκ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η χήρα του θύματος στους New York Times, ο σύζυγός της είχε τσακωθεί με τον δράστη.

Η κα. Θαλασσινού υποστήριξε ότι η ίδια και ο σύζυγός της πιστεύουν στον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό, μια πίστη που συνδυάζει στοιχεία από τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό και ότι ο σύζυγός της κάτω από τα ρούχα του φορούσε πάντα το παραδοσιακό κομποσχοίνι των Εβραίων. Του άρεσε να μιλάει για πολιτική και δεν ντρεπόταν ποτέ να εκφράσει την άποψή του και τα πιστεύω του.

«Ο σύζυγός μου μιλούσε ανοιχτά κατά του ISIS και όλων αυτών των ριζοσπαστικοποιημένων Μουσουλμάνων», λέει η κα Θαλασσινού, προσθέτοντας ότι «αν πίστευε ότι κάποιος από το περιβάλλον της εργασίας του ήταν σκληροπυρηνικός, θα το έλεγε».

Μια φίλη του του θύματος, η 41 ετών Κ. Στίφενς, είπε ότι κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος με τον Θαλασσινό, τον άκουσε να διαφωνεί έντονα με τον Φαρούκ για το Ισραήλ.

«Δεν μπορώ να πω ότι φώναζε» λέει η κα Στίφενς. «Ακουσα τον κ. Φαρούκ να λέει ότι το Ισραήλ δεν είναι η Γη των Εβραίων και ότι δεν θα έπρεπε οι Εβραίοι να ανήκουν σε αυτό». Πρόσθεσε δε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο για τον κο Θαλασσινό να διαφωνεί για πολιτικά θέματα και θεώρησε ότι ήταν μια ακόμα έντονη ανταλλαγή απόψεων.