Η Audi σε συνεργασία με την πόλη του Ingolstadt βοηθούν τους νέους πρόσφυγες παραδίδοντας τους μαθήματα σε γερμανικό σχολείο για να τους βοηθήσουν στη μελλοντική τους κατάρτιση.

Περίπου 20 νέοι μετανάστες, ηλικίας μεταξύ 18-25 χρόνων, θα φοιτήσουν σε γερμανικό σχολείο για συνολικά 24 εβδομάδες από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ επιπλέον σχολικές τάξεις έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα σχολικά έτη. Η εταιρεία παρέχει οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση των μαθημάτων στους πρόσφυγες. Από το Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν ξεκινήσει πολλά προγράμματα στήριξης.

Τα μαθήματα αυτά αποσκοπούν, ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης και ειδικά σε νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 25 χρονών που πιθανόν θα τους επιτραπεί η παραμονή τους στη Γερμανία, αλλά που δεν μπορούν να απορροφηθούν σε θέσεις άλλων σχολείων. Η Audi διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση της διδασκαλίας αυτών των μαθημάτων που θα ολοκληρωθούν σε 24 εβδομάδες. Η εκμάθηση θα επικεντρωθεί σε μαθήματα Γερμανικών και κοινωνικής εργασίας και θα πραγματοποιούνται 5 ημέρες την εβδομάδα για 8 ώρες κάθε ημέρα.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την πόλη του Ingolstadt, η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη για την ενέργεια αυτή. Η επιλογή των μαθητών γίνεται από το Κολλέγιο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ingolstadt.

Η Audi υποστηρίζει την πόλη του Ingolstadt σε αυτό το εγχείρημα με τη χρηματοδότηση του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία δραστηριοποιούνται ενεργά, βοηθώντας σε πολλά μαθήματα γλώσσας, σχεδιάζοντας την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης με τους νέους μετανάστες, χαρίζοντάς τους ποδήλατα σε συνεργασία με την πόλη του Bad Rappenau και βοηθώντας τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Επίσης, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού έλαβε από την γερμανική φίρμα ένα επιπλέον εξοπλισμένο ασθενοφόρο, ενώ οι εγκαταστάσεις των προσφύγων στο Vámosszabadi εξοπλίζονται κατάλληλα για το χειμώνα με τη βοήθεια της εταιρείας.

Νίκος Τσάδαρης