Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών, αλλά αυτό δε μειώνει ούτε στο ελάχιστο το γεγονός ότι η Sharon Nesmith είναι η πιο δυναμική και ισχυρή γυναίκα στο βρετανικό στρατό. Η Ταξίαρχος, είναι υπεύθυνη για 5.000 στρατιώτες πρώτης γραμμής, στην 1η Ταξιαρχία 1st Signal Brigade, που έχει την έδρα της στο Innsworth, στο Gloucester της Βρετανίας.

Ανέλαβε καθήκοντα Ταξίαρχου τον περασμένο Αύγουστο, αλλά η είδηση για το ρόλο της  προσέλκυσε την προσοχή των μέσων της χώρας της μόλις πρόσφατα, όταν ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon αποκάλυψε τη δουλειά της.

Το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που διοικεί μια ταξιαρχία, την κάνει την πιο ισχυρή γυναίκα στην ιστορία του στρατού, γράφει η Telegraph ενώ στην περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει την άμεση εμπλοκή της σε βομβαρδισμούς στόχων τζιχαντιστών της ISIS στη Συρία, τότε η 45χρονη σύντομα θα δει τον εαυτό της σε θέση κλειδί.

«Είναι μια πραγματική πρόκληση αλλά δεν νομίζω ότι κάθε γυναίκα που εργάζεται σε τέτοια θέση θα έλεγε κάτι διαφορετικό», είχε πει η ίδια για τη πολύ υπεύθυνη θέση της τονίζοντας ότι διαθέτει μια αρκετά υποστηρικτική οικογένεια «που είναι σε θέση να αναλάβει το βάρος της ανατροφής των παιδιών αυτές τις εποχές που εγώ δεν είμαι σε θέση να το κάνω».

Η 45χρονη, που απολαμβάνει να μαθαίνει στα παιδιά της πώς να παίζουν πιάνο, είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της, ότι δεν είναι εύκολο ούτε και για τους άντρες που κατέχουν τέτοιο βαθμό. Η ίδια, χαλαρώνει ακούγοντας μουσική ενώ τρέχει- έχει λάβει μέρος σε μαραθώνιους-, και της αρέσει να κάνει σκι και mountain bike.

Η Ταξίαρχος, εντάχθηκε στο Βασιλικό Σώμα των σημάτων (Royal Corps of Signals), το 1992 ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της ο οποίος ήταν έφεδρος στο Ναυτικό. Η καριέρα της ξεκίνησε όταν έλαβε υποτροφία για το στρατό σε ηλικία 15 ετών ενώ έπειτα από τη συμμετοχή της σε επιχειρήσεις σε Ιράκ και Βαλκάνια, έλαβε το βαθμό του Ταξιάρχου.

wmn05 wmn01 wmn02 wmn03 wmn04