Συντετριμμένος από τον χωρισμό του ο 26χρονος Craig Westby, πατέρας ενός παιδιού, από τη Βρετανία βιντεοσκόπησε τον εαυτό του ενώ προετοιμαζόταν να αυτοκτονήσει. Έστειλε στη συνέχεια το βίντεο στη μητέρα του, εκείνη το έλαβε όμως έξι ώρες αργότερα- όταν για τον 26χρονο ήταν πια πολύ αργά.

Η σορός του βρέθηκε στο σπίτι του στο Τσέστερτον.

Η μητέρα του, Beverley Alexander, είπε στην αστυνομία πως ο γιος της είχε στο παρελθόν μιλήσει για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

«Ήταν αναστατωμένος στις αρχές του χρόνου, όταν χώρισε με τη φίλη του. Μου έστελνε μηνύματα που ανέφεραν “η ζωή δεν είναι για μένα” και “δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω”. Προσπαθούσα να του μιλήσω και να του δείξω πως τα πράγματα ήταν ΟΚ. Δεν πίστευα πως το έλεγε σοβαρά. Μιλούσε για αυτοκτονία και ανησυχούσαμε όλοι στην οικογένεια, έτσι δεν τους είπα για τα μηνύματά του».

Τρεις ημέρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του ο Craig έστειλε μήνυμα στη μητέρα του ρωτώντας ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει.

«Το αγνόησα και προσπάθησα να του μιλήσω για άλλα πράγματα και να είμαι θετική. Δεν αναγνώρισα την ερώτηση», εξηγεί η μητέρα του.

Στη 1 το πρωί της 2ας Ιουλίου, ο Craig έστειλε στη μητέρα του μια φωτογραφία και ένα βίντεο με τη μακάβρια προετοιμασία του.

Εκείνη όμως τα έλαβε στις 7 το πρωί, όταν ξύπνησε, μην μπορώντας πια να κάνει τίποτα.

«Ήθελε πολύ να τα ξαναβρεί με τη φίλη του, αυτό τον έριχνε πολύ αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα έκανε αυτό που έκανε», λέει στη Daily Mail ο πατριός του. «Η γυναίκα μου κρατούσε πολλά για τον εαυτό της σε ό,τι αφορούσε τον Craig. Μιλούσε με τη μητέρα του πιο πολύ απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλο».