Μια καναδή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με 10ετή φυλάκιση επειδή έδωσε νερό σε διψασμένα γουρούνια που πήγαιναν για… σφαγή μια καυτή ημέρα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, ο ιδιοκτήτης των ζώων κινήθηκε νομικά κατά της 48χρονης Anita Krajnc, η οποία τον περασμένο Ιούνιο ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του με αφορμή το περιστατικό. Συγκεκριμένα, η γυναίκα προσπάθησε να δώσει νερό στα γουρούνια που βρίσκονταν μέσα σε φορτηγό, την ώρα που εκείνο είχε σταματήσει σε ένα κόκκινο φανάρι σε μια περιοχή περίπου 45 μίλια από το Τορόντο.

Ένα βίντεο από το περιστατικό δείχνει τον οδηγό να βγαίνει από το φορτηγό προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακτιβίστρια.

«Ο Χριστός είπε “αν διψούν, δώσε νερό”», ακούγεται να του λέει η γυναίκα, με τον οδηγό να απαντά πως «δεν είναι άνθρωποι».

Στη συνέχεια ο άνδρας απειλεί να καλέσει την αστυνομία, ρωτώντας τη γυναίκα τι έχει μέσα στο νερό. «Είναι απλώς νερό», του απαντά, με τον άνδρα να επιμένει: «Πώς το ξέρω αυτό;».

Την επόμενη ημέρα ο οδηγός μετέβη στην αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει τη γυναίκα. «Είναι εξοργιστικό να κατηγορείς κάποιον επειδή έκανα αυτό που έκανα», δήλωσε η Krajnc στον Guardian.