Στο πρόσωπο τραυματίστηκε ένα 3χρονο αγόρι στο πάρκο Montekristo της Μάλτα, όταν μια τίγρη θέλησε πιθανότατα να παίξει μαζί του αλλά τον χτύπησε με τα μπροστινά της πόδια, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι υπεύθυνοι του πάρκου είχαν βγάλει την τίγρη βόλτα έξω από το κλουβί της επειδή δεν ένιωθε καλά.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως το αγόρι έτρεξε προς την τίγρη, ενώ εκείνη ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος έξω από το κλουβί της. Πολλά παιδιά έσπευσαν να δουν το μεγάλο αιλουροειδές από κοντά και η τίγρη, πιθανώς επιχειρώντας να παίξει, τύλιξε τα μπροστινά πόδια της γύρω από το αγόρι.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ενώ το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το αγόρι τραυματίστηκε στο πρόσωπο και το κεφάλι και επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί πλαστική χειρουργική.

«Η τίγρη δεν επιτέθηκε αλλά ήθελε να παίξει, θα ήταν ενάντια στο καλό των ζώων και της τίγρης να θανατωθεί επειδή χτύπησε κάποιον χωρίς να το θέλει προσπαθώντας να παίξει. Ωστόσο θα ληφθούν επιπλέον προφυλάξεις», ανέφεραν οι ιδιοκτήτες του πάρκου.

Ωστόσο η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Μάλτας έχει χαρακτηρίσει το πάρκο «τη μεγαλύτερη παράνομη κατασκευή» στη χώρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περασμένου Απριλίου της εφημερίδας «Times of Malta», λιοντάρια, τίγρεις και άλλα μεγάλα αιλουροειδή κρατούνται σε ανεπαρκή σε μέγεθος κλουβιά ενώ πριν δυο χρόνια είχε σταλεί γραπτή σύσταση στους ιδιοκτήτες.

tige1 tige2 tige4 tige5