Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να αναπτύξουν έως και 1.200 μέλη τους ώστε η Πολεμική Αεροπορία να συμμετάσχει σε αποστολές στη Συρία, δήλωσε ο επικεφαλής της Μπούντεσβερ Φόλκερ Βίκερ.

Η Γερμανία έχει ενταχθεί στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος διεξάγει μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των θέσεων των τζιχαντιστών, προσφέροντας απλώς επιμελητειακή και τεχνική συνδρομή.

«Από στρατιωτική άποψη για να εξασφαλιστεί η εμπλοκή των αεροσκαφών χρειαζόμαστε περίπου 1.200 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού», ανέφερε ο Βίκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έναρξη της διεθνούς αυτής αποστολής εξαρτάται από την εντολή του κοινοβουλίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε—μεταξύ άλλων—ότι θα στείλει αεροσκάφη Tornado να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης στη Συρία, για να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Οι διαδικασίες της συζήτησης και της ψηφοφορίας στην Μπούντεσταγκ για να εγκριθεί η συμμετοχή της Μπούντεσβερ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία αναμένεται να διεξαχθούν εντός της εβδομάδας.