Επιχείρηση στη Συρία που πραγματοποίησαν ο συριακός στρατός και η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου που φέρεται να ενεχόταν στην υποστήριξη των βομβιστών αυτοκτονίας στη νότια Βηρυτό νωρίτερα αυτό τον μήνα, μετέδωσαν σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ και συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την επιχείρηση σκοτώθηκε ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά των δύο βομβιστών αυτοκτονίας του Μπορτζ αλ-Μπαρατζνέχ, ανέφερε σε ειδησεογραφικό τίτλο του al-Manar.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε πως ο άνδρας ήταν στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους και είχε συντονίσει τη μεταφορά των βομβιστών αυτοκτονίας από τη συριακή επαρχία Ράκα, που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, στον Λίβανο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις της 12ης Νοεμβρίου που είχαν στόχο μια πολυσύχναστη περιοχή στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου κυριαρχεί η Χεζμπολάχ. Το σιιτικό κίνημα υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον συριακό εμφύλιο.

Χθες λιβανέζικο στρατιωτικό δικαστήριο στη Βηρυτό απήγγειλε κατηγορίες σε 26 ανθρώπους για συμμετοχή στο Ισλαμικό κράτος. Από αυτούς, ανάμεσά τους Σύροι και Λιβανέζοι υπήκοοι, 23 συνδέονται απευθείας με τις βομβιστικές επιθέσεις, δήλωσε δικαστική πηγή.