Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μόσχα, Ρωσία. Οι αψεγάδιαστες φιγούρες στο καλλιτεχνικό πατινάζ

EIKONES1

O Ισπανός Javier Fernandez είναι αήττητος φέτος, αφού μετά το χρυσό στο πανευρωπαϊκό κέρδισε το χρυσό και στο παγκόσμιο. Στη φωτογραφία εμφανίζεται σε υπέροχες και αψεγάδιαστες φιγούρες κατά την εμφάνισή του στο Rostelecom Cup ISU Grand Prix στη Μόσχα.

Αθήνα, Ελλάδα. Έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ

EIKONES2

Υλικές στιγμές στην είσοδο του κτιρίου του ΣΕΒ προκάλεσε η έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η επίθεση καταγράφηκε και από τον φακό του Reuters με τα συντρίμμια να αποτυπώνονται από τον φωτορεπόρτερ του πρακτορείου.

Μπανγκούι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Περιοδεία του Πάπα στην Αφρική

EIKONES3

«Περισσότερο ανησυχώ για τα κουνούπια, παρά για τους τρομοκράτες», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στα πλήθη πιστών που τον υποδέχθηκαν στην Αφρική. Ο Πάπας επισκέφτηκε μία παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι, ένα ναό Χριστιανών Μαρτύρων στην Ουγκάντα, αλλά και ένα τζαμί και έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Στην εικόνα, μία γυναίκα κάθεται στο καταφύγιο των εκτοπισμένων μουσουλμάνων στο Μπανγκούι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Κατσίν, Μιανμάρ. Στην «πηγή» του αυτοκρατορικού νεφρίτη

EIKONES4

EIKONES4_1

Εργαζόμενοι στα ορυχεία της Μιανμάρ ψάχνουν πέτρες του αυτοκρατορικού νεφρίτη. Η Μιανμάρ, η μεγαλύτερη παραγωγός νεφρίτη παγκοσμίως. Ο νεφρίτης για τους πιστούς συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς, την αγάπη και τη φροντίδα. Για τους Κινέζους είναι η πέτρα της αθανασίας.

Ειδομένη, Ελλάδα. Ράβουν τα στόματά τους απέναντι στα κλειστά σύνορα

EIKONES5

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη. Αρκετοί ξεκίνησαν απεργία πείνας και έραψαν τα στόματά τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική «φιλτραρίσματος» βάσει εθνικότητας στις άδειες διέλευσης και την παροχή ασύλου από την ΠΓΔΜ, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Κολκάτα, Ινδία. Ιερές βουτιές στο Γάγγη ποταμό

EIKONES6

Εκατοντάδες Ινδουιστές συρρέουν στις όχθες του ποταμού Γάγγη για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους.

Χάιφα, Ισραήλ. Καλλιστεία για γυναίκες που επέζησαν στο Ολοκαύτωμα

EIKONES7

Τρία χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση των καλλιστείων για τον τίτλο «Miss Holocaust Survivor» (Μις επιζήσασα του Ολοκαυτώματος), δεκατρείς επιζήσασες της τραγωδίας, καλοντυμένες, καλοχτενισμένες, βαμμένες και περιποιημένες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που έγινε στη Χάιφα του Ισραήλ.

Σικάγο, ΗΠΑ. Διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

EIKONES8

Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σικάγο, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με τη δολοφονία 17χρονου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε 16 φορές τον νεαρό, ακόμη και αφού αυτός είχε πέσει στο έδαφος. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για ένα ακόμη κρούσμα αστυνομικής βίας με θύμα νεαρό Αφροαμερικανό και δράστη λευκό αστυνομικό.

Χάμστεντ, Βρετανία. Μαύρη Παρασκευή: Η μεγάλη μέρα του καταναλωτισμού

EIKONES9

Το έθιμο της Μαύρης Παρασκευής θέλει τους καταναλωτές σε κατάσταση απόλυτης φρενίτιδας να διαπληκτίζονται, να λογομαχούν και να πιάνονται μαλλί με μαλλί για μία τηλεόραση ή ακόμα και για ένα ζευγάρι κάλτσες. Στην εικόνα οι αποθηκάριοι της Amazon ετοιμάζονταν πυρετωδώς για τη μεγάλη μέρα.

Ειδομένη, Ελλάδα. Εκτοπισμένοι στην Ειδομένη

EIKONES10

Μετανάστες, πρόσφυγες, άνθρωποι εκτοπισμένοι, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη. Στην ατμοσφαιρική φωτογραφία του Reuters στέκονται μέσα στην καταιγίδα, περιμένοντας…