Μία γυναίκα, υπήκοος Σερβίας συνελήφθη στην πόλη Καλέσιγια, στο βορειοανατολικό τμήμα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ως ύποπτη για δεσμούς με την τρομοκρατία.

Η Υπηρεσία Υποθέσεων Αλλοδαπών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης επιβεβαίωσε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό N1, ότι η συλληφθείσα είναι η υπήκοος Σερβίας Έλμα Ντουσίνατς, 21 ετών, γεννημένη στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα του Κοσόβου.

Μέλη της Υπηρεσίας Προστασίας και Ερευνών (SIPA) την συνέλαβαν στην πόλη Καλέσιγια μαζί με τον σύζυγό της Ενές Μέσιτς, ο οποίος λίγο μετά τη σύλληψη αφέθηκε ελεύθερος.

Το ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό N1 έφθασε απευθείας από το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας. Η Έλμα Ντουσίνατς αμέσως μετά τη σύλληψη οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Υποθέσεων Αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Ντνέβνι Άβαζ” ο Ένες Μέσιτς, οπαδός του κινήματος των ουαχάμπι είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 κατά την αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Δαμασκός” που είχε ως στόχο την εξάρθρωση δικτύου που στρατολογούσε νεαρούς για να ενταχθούν στο “Ισλαμικό Κράτος”.

Ο Μέσιτς όπως και οι άλλοι συλληφθέντες, εκτός από τον Χουσεΐν Μπιλάλ Μπόσνιτς, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τρίμηνη προφυλάκιση.

Ο Χουσεΐν Μπιλάλ Μπόσνιτς, ένας από τους ηγέτες κοινότητας ακραίων ισλαμιστών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης καταδικάστηκε για υποκίνηση τρομοκρατίας και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις σε κάθειρξη επτά χρόνων.