Η Σερβία είναι ασφαλής και σταθερή χώρα και δεν είναι αντιμέτωπη με ευθείες απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

O υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS, διευκρίνισε ότι από τους Σέρβους υπηκόους που έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία, επέστρεψαν 26, ότι στην εμπόλεμη περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται επτά και ότι πιστεύεται πως οκτώ έχασαν εκεί τη ζωή τους.

“Στη Σερβία η κατάσταση είναι ήρεμη και ασφαλής. Από την περιοχή από καιρό σε καιρό έρχονται δονήσεις αστάθειας, αλλά εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους γείτονες και να δείξουμε ότι δεν είμαστε κατά του ισλάμ. Οι μουσουλμάνοι στη Σερβία πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και πρέπει να φοβάται εκείνος που σχεδιάζει τρομοκρατική επίθεση” υπογράμμισε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας είπε ότι η παρουσία της αστυνομίας στα σύνορα, όπως και το έργο των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν ενισχυθεί, επειδή είναι σημαντικό οι δομές ασφάλειας να επισημάνουν εγκαίρως πού βρίσκονται κέντρα της ριζοσπαστικοποίησης, ώστε αυτά να εξουδετερωθούν.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα σύνορα Σερβίας – ΠΓΔΜ, ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ότι το περασμένο 24ωρο στη Σερβία εισήλθαν περίπου 1.660 πρόσφυγες και ότι περίπου ίδιος αριθμός θα εξέλθει από τη χώρα.

«Διατηρούμε απόλυτη ασφάλεια και σταθερότητα και δεν υψώνουμε κανένα φράχτη ή τείχος» είπε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών.

Όπως εξήγησε, η Σερβία ανέμενε τις αντιδράσεις άλλων χωρών και όταν άλλες χώρες τη διαβεβαίωσαν γραπτώς ότι δεν θα δέχονται εκείνους που δεν έχουν λόγο να ζητούν άσυλο στην ΕΕ, αποφάσισε να μην τους δέχεται και η ίδια.