Οι ένοπλοι άνδρες που κρατούν ομήρους απόψε στην πόλη Ρουμπέ δεν φαίνεται να συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ωστόσο πιθανόν σχεδίαζαν μια ληστεία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας.

«Προφανώς δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση, πρόκειται προφανώς για μια ένοπλη ληστεία», είπε μια αστυνομική πηγή.

Ένας ή περισσότεροι άνδρες ταμπουρώθηκαν απόψε κρατώντας ομήρους σε μια κατοικία στο Ρουμπέ, μετέδωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για διάρρηξη και η δημοτική αρχή για μια ένοπλη ληστεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ή οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε μια οικία όπου διαμένει ένα ζευγάρι, στην οποία ετοιμάζονταν να κάνουν διάρρηξη.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, που είχε ειδοποιηθεί σχετικά με αυτήν την απόπειρα διάρρηξης. Ο ή οι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκούς του σπιτιού.

Η δημοτική αρχή του Ρουμπέ αναφέρθηκε σε μια «ένοπλη ληστεία».

Μια μονάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, της Raid, αναμένεται στην περιοχή και οι αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτή, προσέθεσαν η δημοτική αρχή και μια αστυνομική πηγή.