Πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 12 Ιανουαρίου το πρώτο βιβλίο -συνέντευξη του πάπα Φραγκίσκου με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Λα Στάμπα, Αντρέα Τορνιέλλι, με τίτλο «Το όνομα του Θεού είναι ευσπλαχνία».

Το βιβλίο κυκλοφορεί στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο Piemme επ’ ευκαιρία του Ιωβηλαίου, του Αγίου Έτους των Καθολικών. Η συνέντευξη αυτή με τον Αργεντινό ποντίφικα υπό μορφή βιβλίου εκδίδεται, παράλληλα, στα αγγλικά, στα ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά και γαλλικά . Πρόκειται να κυκλοφορήσει, συνολικά, σε ογδόντα τέσσερις χώρες . Ο τίτλος του, στα εξώφυλλα, και στις έξι γλώσσες, έχει γραφτεί από το χέρι του ίδιου του Φραγκίσκου, με χαρακτήρες σε κόκκινο χρώμα .

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ιταλικός εκδοτικός οίκος, στην συνομιλία αυτή του ποντίφικα με τον δημοσιογράφο της Λα Στάμπα, ο Μάριο Χόργκε Βεργκόλιο μιλά για την εμπειρία του ως ιερέα και ποιμένα, και για τους λόγους που τον ώθησαν να αποφασίσει την οργάνωση του έκτακτου Αγίου Έτους των Καθολικών, το οποίο αρχίζει στις 8 Δεκεμβρίου.