H συριακή κυβέρνηση κατήγγειλε σήμερα μια «κατάφωρη επίθεση» εναντίον της εθνικής της κυριαρχίας αφού η γειτονική Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

«Σε μια κατάφωρη επίθεση εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας, η τουρκική πλευρά κατέρριψε σήμερα το πρωί ένα πολεμικό αεροσκάφος των Ρώσων συμμάχων μας στη συριακή επικράτεια, ενώ επέστρεφε από μια αποστολή εναντίον της οργάνωσης Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Αυτό «καταδεικνύει ότι η τουρκική κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό των τρομοκρατών και υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν αρχίσει να καταρρέουν μετά τα πλήγματα που τους προκάλεσε ο συριακός στρατός» συνέχισε ο στρατιωτική αυτή πηγή.

«Αυτές οι απεγνωσμένες επιθετικές ενέργειες δεν θα συμβάλουν παρά στο να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων με την υποστήριξη και τη βοήθεια των φίλων μας, επικεφαλής των οποίων είναι η Ρωσία» προσέθεσε η πηγή.

Η συριακή κυβέρνηση χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τόσο τους τζιχαντιστές, όσο και τις οργανώσεις ανταρτών που μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.