Επί τρεις μήνες ο φωτογράφος Håkan Ludwigson ζούσε καθημερινά με τους ανθρώπους που φροντίζουν τα κοπάδια στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, παρακολουθώντας τη ζωή και τη δουλειά τους, και το έργο του έχει συγκεντρωθεί και κυκλοφορήσει σε βιβλίο- λεύκωμα με τίτλο «Balls And Bulldust».

Οι καουμπόηδες της Αυστραλίας είναι επί δώδεκα ώρες την ημέρα «καρφωμένοι» στις σέλες τους, καθοδηγούν τα κοπάδια τους και ευνουχίζουν νεαρούς ταύρους. Στη μικρή πόλη Vanersborg ο φωτογράφος τα κατέγραψε όλα.

Μετά την τρίμηνη παραμονή του εκεί ο Ludwigson επέστρεψε στη γενέτειρά του τη Σουηδία και η δουλειά του χάθηκε στα αζήτητα. Πέρασαν χρόνια μέχρι να πάρει το δρόμο της δημοσίευσης από τον εκδοτικό οίκο Steidl.

Το βιβλίο δεν είναι ωστόσο  άλλη μια ιστορία με καουμπόηδες: περιγράφει τη ζωή των ανδρών και των γυναικών που εργάζονται σκληρά και μοναχικά σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τραβηγμένες τη δεκαετία του 1980 και αρχικά υποτιμημένες, οι φωτογραφίες του Ludwigson αποτυπώνουν και εκπέμπουν την άγρια ομορφιά της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας.

cowboys7 cowboys6 cowboys4 cowboys3 cowboys2

cowboys5 cowboys8