Τουλάχιστον 100 πτώματα έχουν ανασυρθεί από την περιοχή όπου σημειώθηκε η φονική κατολίσθηση κοντά σε ένα ορυχείο νεφρίτη στο κρατίδιο Κατσίν στο βόρειο τμήμα της Μιανμάρ, ενώ άλλοι 100 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Χπακάντ. Η εφημερίδα Global New Light of Myanmar έγραψε ότι πολλοί από τους μεταλλωρύχους κοιμόντουσαν σε πρόχειρα καταλύματα όταν καταπλακώθηκαν από όγκους χώματος και λάσπης.

Ένας αξιωματούχος της Πυροσβεστικής της κωμόπολης Χπακάντ είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι 99 σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής και θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται» τόνισε ο ίδιος.

Ο αξιωματούχους, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσέθεσε ότι η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα, δίπλα στο ορυχείο το οποίο ελέγχει η εταιρεία Triple One Jade Mining.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της κατολίσθησης και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.