Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε έξι Παλαιστίνιους που προσπαθούσαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν πλάι σε ανταρτικές ομάδες που μάχονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε χθες μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας.

Όπως τόνισε η πηγή, οι άνδρες συνελήφθησαν σε μια ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στην πόλη Χερμέλ. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά πρόσθεσε πως οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου έχουν κλείσει πέντε παράνομα συνοριακά περάσματα από και προς τη Συρία, σε μια περιοχή όπου συνηθιζόταν η διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων.

Οι αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα στις νότιες και τις βόρειες περιοχές του Λιβάνου, έπειτα από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποίηθηκαν αυτό το μήνα σε ένα προάστιο της Βηρυτού και σκότωσαν 44 ανθρώπους. Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, εξάρθρωσαν ένα δίκτυο ατόμων που σχεδίαζαν και άλλες επιθέσεις στο Λίβανο, ενώ χθες ο στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άνδρες, λιβανέζικης υπηκοότητας, για συμμετοχή σε μια «τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες και δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που διαβιούν σε προσφυγικά κέντρα.