Ο απολογισμός της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο club Colectiv του Βουκουρεστίου στα τέλη του Οκτωβρίου αυξήθηκε στους 58 νεκρούς σήμερα, μετά το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας η οποία νοσηλευόταν στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ιατρική πηγή.

Η 28χρονη η οποία υπέκυψε στα τραύματά της νοσηλευόταν σε μια κλινική του Μπόχουμ, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, όπου είχε διακομιστεί την 8η Νοεμβρίου.

Περίπου 70 άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί στην πυρκαγιά συνεχίζουν να νοσηλεύονται, από τους οποίους περίπου 30 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κλινικές του εξωτερικού όπου υπάρχουν μονάδες ειδικευμένες στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την 30ή Οκτωβρίου στο νυχτερινό κέντρο στην καρδιά του Βουκουρεστίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 άνθρωποι για μια συναυλία ροκ κι ένα σόου με πυροτεχνήματα. Είκοσι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και περίπου 200 τραυματίστηκαν.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου δεν είχαν άδεια για αυτού του είδους τις συναυλίες ούτε για σόου πυροτεχνημάτων, ενώ αποκάλυψαν επίσης πολλές παραλείψεις και παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας, κυρίως την απουσία εξόδων ασφαλείας και τη χρήση εύφλεκτων υλικών για ηχομόνωση.

Πάνω από 10 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί, ανάμεσά τους οι 3 ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή από αμέλεια.

Η τραγωδία στο Βουκουρέστι πυροδότησε ένα κύμα διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενο εναντίον της ρουμάνικης πολιτικής ηγεσίας, που θεωρήθηκε υπεύθυνη, οδηγώντας τον σοσιαλδημοκράτη Βίκτορ Πόντα να ανακοινώσει την παραίτησή του από το θώκο του πρωθυπουργού.