Το δίκτυο χάκερς «Anonymous» δημοσίευσε βίντεο στο οποίο αναγγέλλει ότι θα μεταβεί στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, επειδή στη χώρα αυτή διαπράχθηκε τρομοκρατική επίθεση, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Γεια σας. Είμαστε οι “Anonymous”. Όπως γνωρίζετε τα αδέλφια μας κήρυξαν πόλεμο στην οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” στη Γαλλία. Τώρα ερχόμαστε στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Ακούσαμε για την τρομοκρατική επίθεση και θα αγωνιστούμε εναντίον των μουτζαχεντίν και όλων εκείνων που στηρίζουν το “Ισλαμικό Κράτος”. Το όνομά σας, μουτζαχεντίν μεταφράζεται ως πολεμιστής, αλλά εσείς δεν είστε πολεμιστές» αναφέρουν και τονίζουν ότι κυβερνοεπιθέσεις τους θα είναι οι ισχυρότερες μέχρι τώρα.

«Θα ρίχνουμε κάθε ιστοσελίδα που βρίσκουμε και θεωρούμε ότι συνδέεται με το «Ισλαμικό Κράτος». Οι επιθέσεις μας στον κυβερνοχώρο θα είναι ισχυρότερες από ποτέ. Και τώρα δεν κηρύττουμε πόλεμο μόνο εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» αλλά και εναντίον όλων των τρομοκρατών που συγκεντρώνονται στην κοινωνία μας» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι «Anonymous».

«Είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε» τόνισε η ομάδα χάκερς στο βίντεο που δημοσίευσε.

Την περασμένη Τετάρτη, ο 34χρονος Ένες Ομεράγκιτς εισέβαλε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες και τραυμάτισε άλλον έναν. Στη συνέχεια έφυγε με αστικό λεωφορείο απ΄όπου συνέχισε να πυροβολεί. Όταν έφθασε στο σπίτι του και τον περικύκλωσαν αστυνομικές δυνάμεις, αυτοκτόνησε ενεργοποιώντας εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βοσνίας διεξάγουν έρευνες για να εξακριβώσουν αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο Ομεράγκιτς ήταν γεννημένος στη Γαλλία, δήλωσε ο διευθυντής της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας της Βοσνίας (SIPA), Πέριτσα Στράχιτς.

Ο Μουχάμεντ Μέτσο, κουνιάδος του, ήταν ένας από τους ύποπτους για στρατολόγηση νέων για να πολεμήσουν στο πλευρό τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Δαμασκός”.

Ο Μέτσο πολέμησε στη Συρία και επέστρεψε το 2013 στη Βοσνία, ανέφεραν πηγές της εισαγγελίας στο Βαλκανικό Ερευνητικό Δίκτυο Birn.

Η αστυνομία του Σαράγεβο ανέφερε ότι η μητέρα του 34χρονου δράστη αυτοκτόνησε πριν από 20 χρόνια και ότι μεγάλωσε με τη γιαγιά του. Ζούσε στο ίδιο κτίριο, στο οποίο ζουν ο πατέρας και η μητριά του σε σπίτι στο δυτικό Σαράγεβο.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία δεν ήταν χαρακτηρισμένος επικίνδυνο άτομο, ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, έκανε περιστασιακά διακίνηση ναρκωτικών και είχε φυλακιστεί για μικροκλοπές.