Τη σιωπή της έσπασε η πρώην γυναίκα ενός εκ των βομβιστών του Παρισιού που ανατινάχθηκε έξω από την καφετέρια Comptoir Voltaire, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Η γυναίκα του 31χρονου Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ μίλησε για τον χαρακτήρα του και την καθημερινότητά τους. Ήταν τεμπέλης και άνεργος, λέει χαρακτηριστικά.

Η πρώην σύζυγος του τρομοκράτη δηλώνει ότι κάπνιζε χασίς όλη μέρα, δεν πήγαινε στο τζαμί και είχε περάσει ένα χρόνο στη φυλακή. Η Niama (η 36χρονη χρησιμοποιεί ψευδώνυμο για ευνόητους λόγους) σε συνέντευξη της στη βρετανική Daily Mail αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια του διετούς γάμου τους, ο βομβιστής δούλεψε μόνο μια μέρα και κάπνιζε τρία ή και τέσσερα τσιγάρα χασίς ημερησίως. «Η αγαπημένη του δραστηριότητα ήταν να καπνίζει και να κοιμάται. Συχνά κοιμόταν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο αριθμός των τσιγάρων που κάπνιζε ήταν ανησυχητικός πλέον», δηλώνει ενώ αναφέρει ότι αν και είχε δίπλωμα ως ηλεκτρολόγος, ήταν τεμπέλης και δεν δούλεψε ποτέ.

abdes04

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο βομβιστής κατά λάθος πυροδότησε την βόμβα νωρίτερα από ότι είχε σχεδιαστεί. Ο 26χρονος αδερφός του Ιμπραήμ, σύμφωνα με την Daily Mail είναι από τους πλέον καταζητούμενους παγκοσμίως αφού η αστυνομία απέτυχε να τον συλλάβει, όταν πέρασε τα σύνορα του Βέλγιου μετά τις επιθέσεις.

abdes01

Η πρώην γυναίκα του τρομοκράτη επίσης αναφέρει ότι την εκπλήσσει αυτός ο νέος θρησκευτικός ζήλος του βομβιστή καθώς όσο ήταν παντρεμένοι δεν πήγαινε καν στο τζαμί. Έμενε στο σπίτι, έβλεπε DVD και άκουγε αραβική hip-hop μουσική. Δεν είχε κανένα άλλο ενδιαφέρον σύμφωνα με την Niama. «Ζούσαμε με ένα επίδομα ανεργίας το οποίο ήταν μόνο 1.000 € το μήνα και ανησυχούσαμε για τα λεφτά» αποκαλύπτει χωρίς όμως αυτό να παρακινεί τον Ιμπραήμ να βρει μία κανονική δουλειά. Το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει παιδιά γιατί δεν είχαν χρήματα να το μεγαλώσουν ενώ η πρώην γυναίκα του λέει ότι όταν ήταν νεότερος ήταν ταραχοποιός και απασχολούσε τις Αρχές με μικροκλοπές και μικροεπεισόδια. Δεν φανταζόταν ποτέ όμως ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Όταν κάποια στιγμή βρήκε δουλειά, το καφέ που εργαζόταν είχε μετατραπεί σε άντρο ακολασίας, όπως λέει χαρακτηριστικά και τότε έμπλεξε και πιο πολύ με τα ναρκωτικά. Ωστόσο η γυναίκα του αναφέρει ότι είχε καλό χαρακτήρα παρά τη στάση ζωής που ακολουθούσε. Για παράδειγμα δεν ήταν ποτέ βίαιος απέναντί της ή προς άλλους. Έβλαπτε μόνο τον εαυτό του.

abdes03

Αυτό που είχε κάνει εντύπωση στη Niama είναι ότι ακόμα και στο γάμο τους δεν εμφανίστηκαν οι γονείς του ούτε ο αδερφός του καθώς δεν ήταν μια δεμένη οικογένεια. Ο μπαμπάς του δεν ήταν πολύ φανατικός με τη θρησκεία και η μητέρα του ήταν αρκετά προοδευτική αποκαλύπτει. Το ζευγάρι χώρισε το 2008 ουσιαστικά και τυπικά το 2013 οπότε και δεν ξαναείχε νέα του.