Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, που ανακοίνωσε την υποβολή της παραίτησής του με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί, να παραμείνει στη θέση του.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε, αναχωρώντας για τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ότι εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον κ. Κυπριανού και θα τον καλέσει να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Από εκεί και πέρα εναπόκειται στον ίδιο να αποφασίσει», είπε ο κ. Χριστόφιας.

Σήμερα θα γίνουν δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου,η μια για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και η άλλη για τους αγανακτισμένους πολίτες που διαμαρτύρονται για την έκρηξη στο Μαρί.

«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κόσμου από τη μια να διαμαρτύρεται, αλλά την ίδια ώρα η πολιτεία και όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν», είπε ο κ.Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο και η τιμωρία των υπευθύνων θα γίνει από τη Δικαιοσύνη και όχι από τον καθένα αυθαίρετα.