Πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών «και πιθανόν εκρήξεις» στο κέντρο του Παρισιού μεταδίδουν έκτακτα τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα, «πυροβολισμοί και πιθανόν εκρήξεις» ακούστηκαν στην περιοχή Σεν Ντενί στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σε πολύ μικρή απόσταση από το Stade de France, στο οποίο ανατινάχθηκαν οι βομβιστές αυτοκτονίας. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας επενέβη, με την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων επέμβασης της Raid, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, για τον εντοπισμό συνεργών των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι την Παρασκευή. Στην επιχείρηση έσπευσαν και ειδικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μία επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Γαλλικά Μέσα κάνουν λόγο για δύο με τρεις δράστες οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε σπίτι στην περιοχή και πυροβολούσαν κατά ριπάς τους αστυνομικούς. Μετά από άγρια μάχη για περισσότερη από μιάμισι ώρα σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η γαλλική Le Monde δύο δράστες έχουν πέσει νεκροί από πυρά των αστυνομικών, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για τρίτο νεκρό. Την ίδια ώρα με τον πλέον επίσημο τρόπο η πηγές της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαίωσαν στο διεθνές πρακτορείο Reuters τις πληροφορίες που θέλουν τον εγκέφαλο της επίθεσης της Παρασκευής, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ να βρίσκεται ταμπουρωμένος στο σπίτι μαζί με τους άλλους τέσσερις τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από τις έρευνες και τα ευρήματα, αναζητούν όχι έναν αλλά δύο τζιχαντιστές που μετείχαν στις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, οι οποίοι έχουν διαφύγει και παραμένουν οπλισμένοι και άκρως επικίνδυνοι. galastynom1 galastynom2 galastynom4 galastynom3 ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ