Δυο αστυνομικοί από τη βόρεια Καλιφόρνια, χτυπούν με ιδιαίτερο… ζήλο, έναν ύποπτο για κλοπή αυτοκινήτου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το παρακάτω βίντεο. Οι ένστολοι, όπως γράφει το Associated Press, τέθηκαν σε άδεια, δυο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω αποσπάσματος ενώ ταυτόχρονα διατάχθηκε και σχετική έρευνα.

Όπως φαίνεται, οι αστυνομικοί κυνηγούν με τα πόδια τον ύποπτο ενώ όταν εκείνος μειώνει ταχύτητα ένας από τους αστυνομικούς τον ρίχνει στο έδαφος και τον γρονθοκοπεί τουλάχιστον δυο φορές. Ο δεύτερος ένστολος, φτάνει στο σημείο και αρχίζει να χτυπά τον άντρα με το γκλοπ του, κάτι που τελικά κάνουν και οι δυο ενώ ο ύποπτος σφαδάζει από τους πόνους. Ο δημόσιος κατήγορος, Jeff Adachi που ανέβασε το βίντεο στο YouTube, ανέφερε ότι το βίντεο δείχνει χρήση υπερβολικής βίας καλώντας ταυτόχρονα τις αρχές να αναλάβουν δράση κατά των ένστολων.

«Δεν φαίνεται να τους απειλεί και είναι ξεκάθαρο ότι κάνουν χρήση υπερβολικής βίας», είπε ο Adachi. «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν του έβαλαν απλά χειροπέδες», συμπλήρωσε.