Εκτός κινδύνου είναι σήμερα η γυναίκα που κρεμάστηκε από παράθυρο του θεάτρου Μπατακλάν για να σωθεί, κατά τη διάρκεια της πλέον αιματηρής από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν την Παρασκευή το Παρίσι.

Σύμφωνα με φίλους της που μίλησαν στο Sky News, η γυναίκα και το αγέννητο μωρό της είναι καλά.

Ο άνθρωπος που την έσωσε, ονόματι Sebastian –  μίλησε στην εφημερίδα La Provence για το πώς τη βοήθησε, εξαντλημένη, να ξαναμπει στο Μπατακλάν ενώ η σφαγή συνεχιζόταν.

Ο Sebastian αφηγήθηκε πως έτρεχε για να σωθεί από τους ενόπλους όταν άκουσε μια φωνή να λέει «βοήθεια, βοήθεια, είμαι έγκυος, πιάστε με αν πέσω».

paris

Όπως λέει, ήταν στο μπαρ όταν άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό και νόμιζε πως ήταν μέρος του σόου. Τα φώτα έσβησαν και όταν ξανάναψαν είδε άνδρες με Καλάσνικοφ.

«Πυροβολούσαν όποιον έβλεπαν, οι πρώτοι που σκοτώθηκαν ήταν αυτοί στο μπαρ», περιγράφει, «όλοι ήταν πεσμένοι κάτω, οι τρομοκράτες πυροβολούσαν όποιον έβλεπαν. Είδα τον διπλανό μου να τρώει μια σφαίρα στο κεφάλι. Υπήρξε μια φήμη πως υπήρχε έξοδος κινδύνου πίσω από τη σκηνή. Σύρθηκα προς τα εκεί, περνώντας πάνω από πτώματα, τραυματίες, τα ρούχα μου γέμισαν αίματα. Όταν ένας από τους ενόπλους ξαναγέμιζε το όπλο του βρήκα ευκαιρία να το σκάσω πίσω από τη σκηνή αλλά δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου. Διέσχισα τη σκηνή κρυμμένος πίσω από μια μαύρη κουρτίνα. Δεν υπήρχε έξοδος ούτε στην άλλη πλευρά. Έτρεξα πάνω στα σκαλιά αλλά οδηγούσαν στον εξώστη. Υπήρχαν δύο παράθυρα μπροστά μου. Σε ένα από αυτά, μια έγκυος ικέτευε τον κόσμο να την πιάσει αν πέσει, από κάτω επικρατούσε χάος. Βγήκα από το άλλο παράθυρο και κρατήθηκα από τη μονάδα του εξαερισμού. Ήταν 15 μέτρα πάνω από το έδαφος. Κρατήθηκα για πέντε λεπτά και μετά η γυναίκα που είχε πια εξαντληθεί, μου ζήτησε να τη βοηθήσω να ξαναμπεί μέσα, και το έκανα».

Ο Sebastian επέστρεψε στην κρυψώνα του αλλά τον εντόπισε ένας από τους δράστες του χτυπήματος κι έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο χώρο μετρώντας με αγωνία τα λεπτά και χωρίς να ξέρει αν θα ζήσει ή όχι.

Τελικά ήταν από τους τυχερούς- το ίδιο και η έγκυος γυναίκα.

Ο φίλος της, Frans Torreele, ξεκίνησε εκστρατεία στο Twitter για να μάθει τι είχε συμβεί στον άνθρωπο που την έσωσε και πλέον έχουν επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα και το αγέννητο μωρό της είναι καλά και χρειάζονται ξεκούραση.

paris2

To συγκλονιστικό βίντεο με όσα διαδραματίζονταν στην έξοδο του Μπατακλάν είχε καταγράψει δημοσιογράφος της Le Monde που μένει στον πίσω δρόμο και τραυματίστηκε και ο ίδιος επιχειρώντας να βοηθήσει τραυματίες.